fbpx
Facebook Pagelike Widget

DNA eist voortzetting onderzoek CBvS

GFC NIEUWS- De Nationale Assemblee (DNA) heeft geëist dat het onderzoek rondom de perikelen bij de Centrale Bank van Suriname onverstoord wordt voortgezet.

Dit is dinsdag kenbaar gemaakt tijdens een openbare DNA-vergadering. De oppositie en de coalitie hebben benadrukt dat de misstanden bij CBvS niet acceptabel zijn en een serieuze aanpak behoeven.

De motie om het strafrechtelijk onderzoek voort te zetten is met 26 stemmen goedgekeurd door het parlement. Volksvertegenwoordiger Amzad Abdoel benadrukte in zijn betoog dat de nodige maatregelen getroffen moeten worden tegen de verantwoordelijken voor de misstanden bij CBvS. 15 leden hebben tegen dit initiatief gestemd.

De coalitie eist dat in overeenstemming met de belanghebbende actoren zodanige maatregelen worden getroffen, zodat de bescherming van de monetaire reserve en de kasreserve van de banken gegarandeerd kan worden.

Ook is aangegeven om binnen een week na evaluatie met de actoren voorstellen te presenteren die de controlemechanismen van de Centrale Bank van Suriname te versterken en specifiek de bewaking van de monetaire reserve garanderen.

DNA verwacht ook spoedig een nieuwe governor die ervoor zal moeten zorg dragen dat de bank de huidige vertrouwenscrisis gauw te boven komt.

Meer nieuws

7 nieuwe coronagevallen erbij

GFC NIEUWS- Dinsdag testten 7 personen positief op Covid-19. Paramaribo noteert 6 nieuwe besmettingen en Wanica 1.

BOG houdt drive- thru-uitreiking

GFC NIEUWS- Ter afsluiting van de training Basis Psychosociale Vaardigheden voor COVID-19 hulpverleners heeft er een drive-thru uitreiking plaatsgevonden.

Dringende aanpak natte infrastructuur Saramacca

GFC NIEUWS- Tijdens een spoed onderhoud tussen het DNA-lid Radjendre Debie en districtscommissaris Sherin Bansi-Durga van Saramacca met de minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij…

Geen nieuwe Covid-gevallen maandag

GFC NIEUWS- Al twee dagen op rij is niemand positief getest op Covid-19. Het voorbije etmaal zijn 23 testen uitgevoerd en testte iedereen negatief.

Achaibersing buigt zich over knelpunten BBGO

GFC NIEUWS- Minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning heeft zich samen met het bestuur van de Bond voor Belangenbehartiging Gepensioneerden uit Overheidsdienst (BBGO) gebogen…

BEP brengt bezoek aan Kwinti en Pamaka Gaaman

GFC NIEUWS- Een delegatie van de politieke partij BEP onder leiding van voorzitter Ronny Asabina heeft op Onafhankelijkheidsdag een kennismakingsbezoek gebracht aan de pas beëdigde…

Succesvolle launch NPS Global Village

GFC NIEUWS- Op initiatief van afdeling Nederland van de Nationale Partij Suriname (NPS) is recent tijdens een virtuele kick-off meeting de NPS Global Village gestart.

Vergunning City Change opgeschort

GFC NIEUWS- De Centrale Bank van Suriname heeft conform artikel 38 lid 2 Wet Toezicht Geldtransactiekantoren 2012 de door haar aan City Change, gevestigd aan…