fbpx

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/gfcnieu1/public_html/wp-content/themes/mts_newsonline/functions.php on line 175

Diversiteit aanwezig bij Kunstmarkt Creative Flavors

De Kunstmarkt ‘Creative Flavors’ biedt bezoekers een diversiteit aan kunstwerken en crafts aan. De opzet is dat deelnemers, beginnelingen of gevestigde kunstenaars en crafters, hun producten kunnen laten zien.

Sommigen hebben nog even die extra duw in de rug nodig om hun werk te laten zien. Voor anderen is het de eerste keer dat ze deelnemen aan een kunstmarkt.

Initiatiefnemer Tanya Frijmersum organiseert het dit keer samen met nieuwkomer Ikie Bacchus met ondersteuning van Tanuya Manichand.

Er is een diversiteit te zien aan kunst zoals schilderijen, maar ook fotografie. Prints op papier of canvas van Steven Tjin Liep Shie, Richenel Coulor, Dion Howard en Frijmersum.

Er is daarnaast een groep van 27 die meedoet aan de foto slide show. De 15-jarige Chris Sandriman, woonachtig in Nederland, is de jongste. Ook mensen die wonen in India, China, USA, Trinidad en Tobago en Curaçao hebben enthousiast gereageerd voor deelname.

Stichting Matoeke staat er met hele kleurrijke snuisterijen en met hun kaarsen assortiment. Ook Stichting Unu Pikin heeft wat meubilair in felle kleuren en daarnaast nog wat kleine houten spullen.

OOK INTERESSANT
Surinaams Rode Kruis participeert aan 22e Inter-Amerikaanse conferentie

Zowel bij Matoekoe als Unu Pikin werken er mensen met een beperking. Het is daarom goed als bezoekers zien welke mogelijkheden deze groep heeft en dat ook toont met (kunst)werken.

Bezoekers komen aan hun trekken bij Elisa Wassink die leuke mini-schilderijtjes heeft gemaakt van oude wenskaarten. Sandra Willems en Saskia Rem hebben grote werken hangen aan de muur van G-Art Blok.

De beeldende kunstenaars Frankie Amatsenen uit Nickerie en Carmen Fazal Alikhan uit Nederland zijn ook van de partij. Zij staat met werken die voornamelijk dieren weergeven. Patricia Ma Ajong heeft naast schilderijen ook mooie kaarten voor de feestdagen.

Creative Flavors biedt ook wat snacks en drank aan om ook ‘echte’ flavors te delen met het publiek. Verse sappen van Pinda Tori en Surinaamse theesoorten van Jacana Amazon Wellness Resort kunnen de bezoeken consumeren.

 

STOCPA uit Para heeft cassave crackers met diverse smaken en een topping.

De kunstmarkt is vandaag, de laatste dag, te bezoeken in G-Art Blok aan de Verlengde Keizerstraat 35 (bij de verkeersdrempel) van 18.00-22.00 uur.(GFC)