fbpx
Diverse actoren blij met rechtszekerheid uitzendkrachten

De nieuwe ontwikkelingen op de arbeidsmarkt hebben het Parlement ertoe gedreven om wetgeving aan te nemen zodat de overheid zowel begeleidend als regulerend kan optreden en dat er zo min mogelijk schade ontstaat aan de legitieme belangen in de samenleving.

In het hoogste orgaan van Staat is op vrijdag 17 februari de Wet Terbeschikkingstelling Arbeidskrachten door Intermediairs met algemene 34 stemmen aangenomen.

Het wetsontwerp heeft volgens DNA als doel regels betreffende het ter beschikking stellen van uitzendkrachten door intermediairs, waarbij mede uitvoering wordt gegeven aan de internationale standaarden van Internationale Arbeidsorganisatie (ILO) wordt bewerkstelligd.

Met deze wet wordt direct ingespeeld op ontwikkelingen op de arbeidsmarkt door deze te reguleren. Primair is het de bedoeling van deze wet om de rechtsverhouding tussen betrokken organisaties (uitzendbureaus) en de overheid vast te stellen met als inzet het onder andere voorkomen van de uitbuiting van uitzendkrachten.

Naleving

Na de goedkeuring van deze wet heeft de voorzitter van De Nationale Assemblée, Jennifer Geerlings-Simons, haar felicitaties overgebracht en de regering op het hart gedrukt om deze wet na te leven. Verder is gevraagd in overleg te blijven met de verschillende actoren om na te gaan hoe dit in de praktijk zal werken.

Minister Soewarto Moestadja van Arbeid zegt dat met de goedkeuring van deze wet er gevolg wordt gegeven aan wat het platform van bedrijfslevenorganisaties heeft gevraagd om samen te werken aan de verbetering van onze economie en zorgen dat er een welzijnssamenleving tot stand komt.

Deze wet is een goede stap in de richting van gezonde arbeidsverhoudingen. Er zal erop worden toegezien dat de wet wordt gehandhaafd, aldus minister Moestadja.(GFC)

Meer nieuws

Bazo en BZV-kaarten automatisch verlengd

GFC NIEUWS- De Onderraad Sociaalzekerheidsstelsel heeft besloten dat alle verstrekte en nog te verstrekken Bazo en BZV zorgverzekeringen met een geldigheidsduur tot 31 oktober 2020…

NDP-topper Clairy Linger heengegaan

GFC NIEUWS- NDP-topper Clairy Linger is ingeslapen. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers. Klik op de foto voor meer informatie….

5.192 Covid-positief getest, 5.046 genezen

GFC NIEUWS- In Suriname zijn vanaf 13 maart 5.192 personen besmet geraakt met het coronavirus. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…

Sanatan Dharmscholen blikken tevreden terug

GFC NIEUWS- De Sanatan Dharmscholen hebben voor het schooljaar 2019/2020 een goed slagingspercentage gerealiseerd. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….

Wesley Rozenhout nieuwe directeur Grassalco

GFC NIEUWS- Directeur Linus Diko van Grassalco heeft dinsdag overgedragen aan Wesley Rozenhout. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers. Klik…

Hatramij schenkt waarschuwingsborden aan OW

GFC NIEUWS- Hatramij Suriname heeft waarschuwingsborden geschonken aan het ministerie van Openbare Werken (OW). Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….

Verbouwing en ontwikkeling Essed Stadion

GFC NIEUWS- In Suriname op een kwaliteitsvolle manier kunnen voetballen door te zorgen voor hoogstaande sportinfrastructuur, Dat is het doel van Surinaamse Voetbalbond (SVB). Dikke…

7 nieuwe Covid-gevallen en 1 dode

GFC NIEUWS- Het voorbije etmaal zijn 11 personen positief getest op Covid-19. Helaas viel er nog een Covid-dode en staat het aantal doden nu op…

Toename aantal coronadoden in Nederland

GFC NIEUWS- Het aantal geregistreerde coronadoden en besmettingen met het virus in Nederland blijft stijgen. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…

Ingezonden| Registratie van landsdienaren

GFC NIEUWS- In de media lazen wij dat de minister van Binnenlandse Zaken, Bronto Somohardjo, het project “Registratie van Landsdienaren” heeft geïnitieerd op zijn ministerie….

Man kapt zus na ruzie

GFC NIEUWS- De 55-jarige Jozef C. is op 14 oktober ingesloten voor mishandeling en vernieling. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…