fbpx

Diverse aanhoudingen tijdens Operatie HOOP

De politie van regio Paramaribo heeft in de avond van zaterdag 13 april in verband met de Operatie Handhaving Openbare Orde Paramaribo (HOOP) veiligheidscontroles in de verschillende ressorten uitgevoerd.

In het ressort Latour werden er bij de zogenoemde post 1 drie verdachten voor overtreding van de Wet Verdovende Middelen aangehouden en voor verder onderzoek en voorgeleiding aan de politie aldaar overgedragen. Drugs die bij ze zijn aangetroffen, zijn in beslag genomen.

Aan de Ringweg, ter hoogte van een fastfoodbedrijf, werden vijf bromfietsen waarvan de bestuurders geen bescheiden konden overleggen in beslag genomen. Ze bleken niet gekeurd noch verzekerd te zijn.

Twee personenauto’s waarvan de bestuurders dronken waren en geen bescheiden van de voertuigen konden overleggen, werden eveneens in beslag genomen.

Op het terrein van de servicestation te Latour zijn een aantal personen verwijderd. Ze nuttigden alcohol en andere zaken.

BEKIJK OOK
Suriname en Frans Guyana tekenen intentieverklaring voor gezondheidsdiensten

Er werden bij zowel post 1 als de service station verschillende steek-, slag- en kapwapens in beslag genomen.

Het is bij elke servicestation verboden te roken en of om open vuur te maken. Ondanks dit verbod merkt de politie bij elke optreden op dat onverantwoordelijke personen zich daar gaan ophouden en roken.

Gebleken is dat jongelieden de Ringweg tijdens de nachtelijke uren als een racebaan zien en worden er illegale bromfietsracen gehouden. Dit is een levensgevaarlijke zaak. De politie doet een beroep op deze personen zulks na te laten. De openbare weg is niet daar voor ingericht.