‘Dit zou een mannelijke leerkracht nooit zijn overkomen’: juf ontslagen wegens blote borsten

Redactie GFC Nieuws — Een 25-jarige wiskundejuf die vorige week in de VS werd ontslagen, eist een schadevergoeding van 3 miljoen dollar van haar schooldistrict. De instelling vond haar een slecht rolmodel omdat zij jaren geleden een topless foto naar haar toenmalige partner stuurde. De foto kwam op tot nu toe onverklaarde wijze, maar zonder haar instemming, in handen van een leerling.

 

Lauren Miranda werkte al vanaf haar 18e op de Bellport Middle School. Drie jaren terug stuurde zij een topless selfie naar haar vriend, die op dezelfde school lesgaf.

Een student kreeg de foto in handen. Volgens ABC News zou de jongen de telefoon van Miranda hebben gestolen en zo de foto hebben bemachtigd.  Hij stond die af aan het Suffolk County’s South Country School District, waar Bellport onder valt.

Haar advocaat, John Ray, vindt het kwalijk dat zij ontslagen werd omdat haar borsten zichtbaar waren: “Dat zou een mannelijke leerkracht nooit zijn overkomen.”

Hij beschuldigt het schooldistrict van een dubbele standaard: “Er heeft nog nooit iemand geklaagd als een man zijn borst ontblootte. Maar als een vrouw haar borsten laat zien, zoals hier gebeurde, wordt ze ontslagen.”

Hij voegde eraan toe: “Dit zou nooit gebeurd zijn met een mannelijke leraar. De bestuurders en het schoolbestuur van Suffolk County hebben nog niet ontdekt dat vrouwen gelijk zijn aan mannen. Lauren is terecht trots op haar vrouwelijke torso. De borsten van een vrouw zijn niet inherent wellustig.”

Het is niet duidelijk of ook tegen de student en de ex-vriend stappen zullen worden ondernomen.