Dit zijn de 5 vuilste plaatsen in je huis en zo poets je ze

1. Herbruikbare winkeltas

Onderzoek van de University of Arizona en Loma Linda University bracht aan het licht dat 97% van de ondervraagde winkelaars nooit hun winkeltassen wast. Driekwart onder hen gaf ook toe geen aparte zak voor vlees en groenten te gebruiken. Iets wat toch niet geheel overbodig lijkt te zijn, de onderzoekers ontdekten dat de zakken een broeihaard van bacteriën waren.

Oplossing: sommige zakken gebruik je best voor boodschappen alleen, hou ook een apart voor vlees.

2. Zeeppompjes

Mensen raken het pompje aan wanneer hun handen vuil zijn. Omdat de meeste mensen zelden of nooit hun zeeppomp wassen, komen er steeds meer bacteriën op de oude zeepresten af.

Oplossing: Was je zeeppomp af met een antibacterieel doekje elke keer je jouw keuken of badkamer een poetsbeurt geeft.

3. Je badhanddoek

Het lijkt logisch: je gebruikt hem alleen als je schoon bent, dus hij blijft zelf ook schoon. Niets is minder waar. Er zijn gevaarlijke bacteriën op een van de vijf handdoeken in de huizen van mensen.

Oplossing: sommigen wassen hun handdoek het liefst na elk gebruik, maar deskundigen willen tot drie keer door de vingers zien. Op voorwaarde dat je je handdoek meteen ophangt en laat drogen.

4. De wasmachine

Oké dit ga je niet graag horen. De meeste personen hebben sporen van uitwerpselen in hun ondergoed zitten, ook nadat ze gewassen zijn. En die worden overgebracht op andere kleren in de wasmachine, zélfs in warm water.

Oplossing: de droogkast is je beste vriend.

5. De wasbak

De laatste in het rijtje is de ergste. “De wasbak in jouw keuken bevat waarschijnlijk meer bacteriën dan je toilet. Hij is vaak nat en laat bacteriën nu net van water en etensresten houden.

Oplossing: af en toe wassen met azijn is een goede oplossing, maar probeer twee keer per week met een antibacterieel product te poetsen.