fbpx

Dit jaar geen kranslegging PL bij monument te Mariënburg

“Nadat Pertjajah Luhur om drogredenen geen vergunning heeft gekregen om in haar eigen locatie in het stafdorp te Mariënburg de Javaanse Immigratie te herdenken, heeft de partij besloten om alle activiteiten van deze herdenking en van de Bigi Sma Dey te verplaatsen naar het Openluchtmuseum te Nieuw-Amsterdam. Ook al worden alle activiteiten gehouden in het Openluchtmuseum, het is wel altijd de bedoeling geweest van de partij om een kranslegging te doen bij het monument van Mariënburg”, zegt PL-leider Paul Somohardjo.

“Echter heeft de dc van Commewijne ons persoonlijk en via de media aangegeven, dat wij alleen om 15.00 uur aanwezig mogen zijn voor een kranslegging. Toen Pertjajah Luhur jaren geleden het monument te Mariënburg had bekostigd, was het de bedoeling van de partij dat het monument voor elke Surinamer en op elk moment toegankelijk zou zijn”, voert Somohardjo aan.

BEKIJK OOK
Subsidie brandstof ruim 400 miljoen SRD per maand

Omdat aan de partij beperkingen worden opgelegd voor haar jaarlijkse kranslegging, “hebben wij met pijn in het hart besloten om dit jaar – voor het eerst in de geschiedenis van de partij – geen kranslegging te doen te Mariënburg, omdat wij niet zullen tolereren dat de regeringspartij een monument, dat bestemd is voor het volk, occupeert. Want wanneer we dit eenmaal tolereren, dan zullen zij straks voor ons bepalen wanneer we poco poco mogen dansen, wanneer we een roti mogen eten, wanneer we naar een koto-misi-show mogen kijken of wanneer iemand een wayang-voorstelling mag opvoeren”, haalt Somohardjo aan.(GFC)