fbpx

Dit is het beste tijdstip om te lunchen

Wie werkt, kent ongetwijfeld de befaamde namiddagdip wel. Je hebt net een lekkere lunch verorbert en voor je het weet krijg je het ontzettend moeilijk om niet te geeuwen en je ogen open te houden. Dat heeft volgens voedingsdeskundige Daryl Gioffre veel te maken met het tijdstip dat je gegeten hebt.

Na 3 uur is een no-go

Het beste moment om je voeten onder tafel te schuiven, is volgens Gioffre tussen 12.30 uur en 13.00 uur. Hoewel haar mening niet volledig wetenschappelijk onderbouwd is, kan het wel kloppen. Het ligt namelijk in de lijn met een studie uit 2016 die gepubliceerd is in The American Journal of Clinical Nutrition. Voor dat onderzoek werden 1.300 mensen 28 weken lang gevolgd.

OOK INTERESSANT
Vrouwen hebben meer kans op langdurige angst na een hartstilstand dan mannen

Daaruit kwam naar voren dat mensen die op hun lijn letten best voor 3 uur hun middagmaal oppeuzelen. De reden: je interne klok. Eet je later op de dag, dan heeft je lichaam het moeilijker met het verwerken van die calorieën. Wacht je bovendien met eten tot je plots voelt dat je honger als een paard hebt, dan ziet een biefstuk-friet er een stuk aanlokkelijker uit dan die salade die je jezelf voornam te kiezen. Wie langs de andere kant perfect tevreden is met z’n gewicht, kan dit advies gerust links laten liggen.