Dit gebeurt er met je lichaam als je stopt met roken

Het is een open deur intrappen, want iedereen weet ondertussen wel dat roken ongezond is. Toch werd een filmpje van de nieuwswebsite Business Insider over de voordelen van stoppen met roken al bijna 4 miljoen keer bekeken. Wie weet helpt het jou ook om sigaretten voorgoed achter je te laten.

Dat je kanker krijgt van roken, gele tanden en handen en nog veel meer andere enge zaken is geweten. Daar wordt dan ook niet op gefocust in de video. Business Insider gooit het over een andere boeg en vertelt net wat de concrete voordelen zijn van stoppen met roken.

Denk bijvoorbeeld aan veel beter ruiken en proeven, een betere conditie en héél veel geld uitsparen. Na amper 48 uur zijn de meeste nicotinerestanten al uit jouw lichaam verdwenen en gaat je smaak en ruikzin er ferm op vooruit. Daarnaast is er uiteraard ook een niet te onderschatten financieel effect in jouw voordeel. Bereken zelf maar hoeveel je per maand uitspaart door niet telkens weer naar die sigarettenautomaat of nachtwinkel te moeten. Nog na een maand zal je bloedsomloop sterk zijn verbeterd.

Nog eens twee maanden later zal ook jouw longcapaciteit met 10 procent zijn toegenomen. En die pijnlijke hoestbuien zullen ook ferm afnemen. Voor de echte volhouders is er na 10 jaar zonder sigaret een halvering van de kans op longkanker. Doe er nog eens 5 jaar bij en je behoort ook niet meer tot de risicogroep voor hartaandoeningen.