Dit eet je best voor én tijdens de vlucht

Als je een tijdje moet wachten – misschien ben je veel te vroeg gearriveerd of heeft je vlucht vertraging – hebben veel mensen de neiging om te beginnen knabbelen. In ieder geval: je doet er goed aan om enkele gezonde tussendoortjes mee te nemen van thuis. Denk aan gesneden groentjes, een notenmengeling of gedroogd fruit. Op die manier kom je niet in de verleiding om aan te schuiven bij een of ander fastfoodrestaurant voor een vettige snack.

Theezakjes zijn ook altijd handig om bij de hand te hebben. Muntthee is goed voor je spijsvertering, en de frisse smaak kan van pas komen als je een droge mond krijgt van de aircolucht. Gemberthee werkt tegen misselijkheid en kamille helpt je relaxen.

Ben je van plan om op de luchthaven nog iets op te eten? Het klinkt saai, maar kies voor een ietwat gezonde maaltijd zoals een salade. Hoe vettiger het eten, hoe moeilijker om te verteren. Het gevolg: krampen, buikpijn en een wel héél ongemakkelijke vlucht.

Best onsmakelijk, maar tijdens de vlucht hebben veel passagiers last van een winderig gevoel. Dat komt omdat er minder luchtdruk is in een vliegtuig, waardoor het gas in je lichaam zich uitzet. Het laatste wat je dus wil eten voor je opstijgt zijn bonen, kikkererwten, broccoli, kool of ajuin.

Zorg dat je voldoende tijd hebt om je maaltijd naar binnen te werken. Als je dit rap-rap moet doen, ga je ‘lucht inslikken’ waardoor je achteraf opgescheept zit met een vervelend gevoel in je maag en darmen.

Drink veel, maar vooral water. Het is verleidelijk om het ene glas wijn na de andere te drinken, maar het grootste probleem met alcohol is dat je lichaam er sneller door uitdroogt, en dat is nu net de grootste reden waarom jij je zo belabberd voelt na een vlucht. Elk uur een glaasje water is dus zeker géén overbodige luxe.

Overige berichten