fbpx
Facebook Pagelike Widget

Distributie oproepingskaarten start maandag

Op maandag 20 april 2015 wordt er gestart met de distributie van oproepingskaarten aan stemgerechtigden over geheel Suriname. Dit zal 2 weken duren.

De oproepingskaarten zullen tussen 7.00 – 17.00 uur huis aan huis worden verstrekt aan de kiezers.

Volgens de Commissie Verkiezingen is heel belangrijk dat een geldige legitimatiebewijs(ID-kaart, een Surinaams rijbewijs of Surinaams paspoort) gereed wordt gehouden.

Alleen aanwezige stemgerechtigde huisgenoten kunnen ook met een legitimatiebewijs oproepingskaarten van afwezige huisgenoten in ontvangst nemen. Er worden geen oproepingskaarten uitgereikt aan niet-stemgerechtigden.

Training colporteurs afgerond
Het ministerie van Binnenlandse Zaken heeft dit weekeinde de training van de colporteurs afgerond. Landelijk is vanaf de vorige week een aanvang gemaakt om deze medewerkers, die de oproepingskaarten naar de stemgerechtigden moet brengen, getraind.

De districten, Sipaliwini, Brokopondo, Commewijne, Marowijne, Coronie en Para zijn reeds aan de beurt. Vandaag werd de laatste groep voorzien van instructies.

Meer nieuws

Surinaamse kunst in de VS

GFC NIEUWS- Van 7 Surinaamse kunstenaars, verbonden aan Readytex Art Gallery, is werk opgenomen in een groepsexpositie in de VS: Cultural Encounters: Art of Asian…

Adhin wordt vandaag gehoord door hoorcommissie DNA

GFC NIEUWS- Parlementariër Ashwin Adhin wordt vandaag door een ingesteld hoorcommissie van De Nationale Assemblee (DNA) gehoord over zijn betrokkenheid bij vernietiging van media-apparatuur van…

Amoksi: Uitspraken Bouterse vrij ernstig

GFC NIEUWS- De uitspraken gedaan door ex-legerleider tevens ex-president Desi Bouterse tijdens een NDP-meeting in Ocer om de macht over te nemen middels wapens zijn…