fbpx

Distributie Covid-19 steunpakketten tijdelijk stopgezet

GFC NIEUWS- De distributie van de Covid-19 steunpakketten die maandag van start is gegaan, is door de minister van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (Sozavo), André Misiekaba, tijdelijk stopgezet.
Als gevolg van het laat aanleveren van de pakketten, ontstond er op sommige distributielocaties een chaotische situatie. De minister betreurt hetgeen zich heeft voorgedaan en heeft besloten de distributie tijdelijk stop te zetten voor maximaal drie dagen. Donderdag of vrijdag zal de distributie hervat worden.
In de komende dagen zal de distributie geëvalueerd worden met vooral de leverancier die de pakketten laat aanleverde op de verschillende locaties.
Vanuit Sozavo waren de technische zaken in orde. Op sommige locaties zijn de pakketten pas om 17.30 uur aangeleverd, waardoor de mensen ongeduldig werden en de situatie uit de hand dreigde te lopen.
Uit ongeduld en frustratie hielden de aanwezigen zich ook niet meer aan de veiligheidsmaatregelen die gesteld zijn vanuit het ministerie van Volksgezondheid.

BEKIJK OOK
Justitie wil bewoners Casipora opleiden tot hulpagent van politie vanwege toename criminaliteit