fbpx
Dispensatie binnenkort via QR-scansysteem

GFC NIEUWS- Het Covid-19 Managementteam stapt binnenkort over op een digitale dispensatieprocedure.

Het streven is maandag 22 juni het QR-dispensatie scansysteem in te zetten. “Met dit digitaal systeem zal het verstrekken van dispensatie en het controleren van de politie op de geldigheid van de dispensatie efficiënter verlopen”, zegt majoor Gwendoline Babel, onderdirecteur van het Directoraat Nationale Veiligheid en lid van het Covid-19 Managementteam.

Het systeem is aangesloten op het netwerk van de politie. Dit zal het controlewerk voor de politieambtenaren vergemakkelijken. Dispensatie zal dan in plaats van uit een brief, uit een barcode bestaan. “Bij controle hoeft de politie slechts de barcode te scannen om te weten of de dispensatie geldig is of niet”, legde Babel uit.

Het Covid-19 Managementteam blijft dagelijks vele aanvragen krijgen voor dispensatie en kan met deze nieuwe werkwijze sneller de aanvragen afhandelen, zonder dat burgers uit huis hoeven voor het ophalen van een dispensatieformulier.

Geen dispensatie voor Vaderdag

Het Managementteam krijgt met Vaderdag in het vooruitzicht, veel dispensatieaanvragen voor het vieren van die dag. “Voor het vieren van Vaderdag wordt er geen dispensatie verleend”, legde Babel uit. Waar wel dispensatie voor kan worden aangevraagd, zijn speciale verzoeken als huwelijken, en begrafenissen/crematies.

Deze aanvragen moeten ruim drie dagen vooraf worden ingediend, zodat deze kunnen worden gescreend en een ieder die aanwezig moet zijn op het evenement dispensatie krijgt.

Meer nieuws

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.

6 nieuwe coronabesmettingen

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal zijn 6 personen positief getest op Covid-19 en 2 genezen. Het aantal actieve gevallen is 22.

ANRS en politie Latour houden verkeerscontroles

GFC NIEUWS- De afdeling Automatische Nummerplaten Registratie Systeem (ANRS) heeft samen met andere wetsdienaren van het politiebureau Latour op 17 november een gezamenlijke verkeerscontrole gehouden.

“Adhin mag naar huis”

GFC NIEUWS- “Laat het recht zegevieren. Adhin mag naar huis!” Dit deelde NDP-topper Melvin Bouva zojuist op social media.