fbpx

Disney vs LA Times: 0 – 1

Disney haalt bakzeil in de boycot van de Los Angeles Times. Nadat andere media op hun beurt besloten Disney te boycotten, besloot het entertainmentbedrijf dat het wellicht verstandiger was de eigen ban op te heffen.

De LA Times maakte vrijdag bekend dat hij de kerstfilms van Disney pas kon recenseren nadat die waren uitgekomen voor het publiek.

De Walt Disney Company reageerde met een uitleg over het besluit: het bedrijf was niet tevreden over een artikel dat de LA Times had geschreven over een Disneypark in Californië en de relatie met de stad Anaheim.

De New York Times en de Washington Post verklaarden zich solidair met de LA Times, maar ook diverse organisaties en personen bekritiseerden het besluit van Disney.

Organisaties van filmcritici kondigden aan dat films van Disney niet langer in aanmerking kwamen voor awards zolang de ban in stand bleef.

De New York Times zei in een verklaring dat “Wanneer een machtig bedrijf een nieuwsorganisatie straft voor een verhaal dat niet bevalt, zou dat een huiveringwekkend effect moeten hebben. Dit is een gevaarlijk precedent en helemaal niet in het algemeen belang.”

Dinsdagmiddag kondigde Disney aan dat alle plooien met de LA Times waren gladgestreken en dat het bedrijf op de beslissing terugkwam.