fbpx
Disney-actrice Nikata Pearl Waligwa (15) gestorven aan hersenkanker

GFC NIEUWS- De Oegandese actrice Nikita Pearl Waligwa, 15, is overleden aan de gevolgen van een hersentumor.

Ze werd vooral bekend na haar rol als Gloria in de Disney-film ‘Queen of Katwe’.

Volgens Oegandese media is Nikita overleden in een ziekenhuis in Kampala.

De jonge actrice kreeg in 2016 te horen dat ze een hersentumor had en hoewel ze een jaar later ‘schoon’ verklaard werd, haalde de ziekte haar uiteindelijk toch in. In 2018 was het opnieuw raak en werd er een nieuwe hersentumor aangetroffen.

Mira Nair, de regisseur van de Disney-film waarin de jonge actrice speelde, zou een oproep hebben gedaan om haar behandeling te laten financieren in India. De reden hiervoor was dat de artsen in Oeganda niet over de juiste apparatuur zouden beschikken.

Meer nieuws

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.

6 nieuwe coronabesmettingen

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal zijn 6 personen positief getest op Covid-19 en 2 genezen. Het aantal actieve gevallen is 22.

ANRS en politie Latour houden verkeerscontroles

GFC NIEUWS- De afdeling Automatische Nummerplaten Registratie Systeem (ANRS) heeft samen met andere wetsdienaren van het politiebureau Latour op 17 november een gezamenlijke verkeerscontrole gehouden.

“Adhin mag naar huis”

GFC NIEUWS- “Laat het recht zegevieren. Adhin mag naar huis!” Dit deelde NDP-topper Melvin Bouva zojuist op social media.