fbpx

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/gfcnieu1/public_html/wp-content/themes/mts_newsonline/functions.php on line 175

Discussieavond over “Economische uitdagingen en kansen voor Curaçao”

De Vereniging van Economisten in Suriname (VES) organiseert woensdag samen met de Association of Dutch Caribbean Economists een discussieavond met als titel “Economische uitdagingen en kansen voor Curaçao”. De inleiders van de avond zijn: Luelo Girigorie, de secretaris-generaal van het ministerie van Economische Ontwikkeling van Curaçao en Rob van den Bergh, oprichter en oud-voorzitter van de Dutch Caribbean Economists.

De inleiders zullen vanuit hun achtergrond een beschouwing geven over de actuele sociaaleconomische situatie van Curaçao. “Wat zijn de ontwikkelingen binnen de oliesector en welk beleid wordt er gevoerd om de effecten op te vangen”. “Hoe ziet het beleid en de stimuleringsmaatregelen vanuit de Overheid van Curacao eruit met betrekking tot de Free Economische Zone”.

Verder heeft Curaçao een traditie als toerisme-eiland. In Suriname zijn er ook ideeën voor een Free Economische Zone en de ontwikkeling van onze toerisme sector. “Wat kunnen wij leren van de ervaringen van Curaçao? En hoe kunnen wij het beter doen?”

OOK INTERESSANT
Vissers gaan elkaar te lijf met kapmessen en houwers

Verder zullen op deze avond ook een aantal ondernemers uit Curaçao aanwezig zijn, waarbij de mogelijkheid er is om met deze ondernemers van gedachten te wisselen over wederzijdse zakenmogelijkheden. Deze activiteit is het tegenbezoek van Association of Dutch Caribbean Economists aan de VES.

In mei had de voorzitter van de VES, Winston Ramautarsing, een lezing verzorgd op Curaçao over de Economische ontwikkelingen in Suriname. Tijdens deze activiteit is gebleken dat er een behoefte is naar informatie uit Suriname, zeker bij de doelgroepen met een Surinaamse achtergrond en zij die betrokken zijn met Suriname.

De wederzijdse bezoeken moeten gezien worden in het kader van de samenwerking die er is tussen de beide beroepsorganisaties met als doel positieve impulsen te geven ter ontwikkeling van de beide economien.