fbpx
Discussieavond JAPIN over juridische status grensgebied Suriname en Guyana

GFC NIEUWS- Het wetenschappelijk bureau van de Nationale Partij Suriname(NPS), JAPIN, organiseert een discussieavond getiteld: Juridische status van het grensgebied tussen Suriname en Guyana.

De regering is bezig plannen uit te werken voor een bouw van een brug over de Corantijnrivier. critici zijn van mening dat er weinig rekening wordt gehouden met het grensconflict tussen Suriname en Guyana.

Bij het recente ministerieel bezoek aan Guyana zijn volgens minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken goede afspraken gemaakt die binnen niet al te lange tijd verder zullen worden uitgewerkt.

President Chandrikapersad Santokhi en zijn collega Irfaan Ali zullen met op 25 november een overeenkomst tekenen en hun zegen geven aan dit project, wat zal leiden tot de start van de eerste fase.

De eerste fase zal inhouden het uitvoeren van studie om na te gaan welk ontwerp het beste is, de haalbaarheidsstudie en de sociaal, milieu en economische impactstudie. Dit traject zal iets langer dan een jaar in beslag nemen.

Terwijl deze fase gaande is wordt er verder gesproken over de financiering, het beheer en de opzet van faciliteiten rond de brug om het economisch verkeer verder te stimuleren.

De lezing van JAPIN wordt gehouden op 30 oktober in Grun Dyari.

Inleiders van de avond zijn: Derrick Ferrier en oud-president Ronald Venetiaan.

Meer nieuws

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.