fbpx

Discussie over Maya die ‘mevrouw’ genoemd wenst te worden: wat vindt u?

Redactie GFC Nieuws — Het internet debatteert over een stokoude videoclip, en zoals het hoort zijn de meningen fel verdeeld. De vraag is: mag je als broekie van 19 een volwassene jijen en jouwen, of bij de voornaam aanspreken? De meningen zullen naar verwachting verdeeld blijven.

 

Discussieer mee:

  • Ouderen spreek je aan met u, ik zeg dus “mevrouw Angelou” of
  • Zij heet Maya Angelou, dus ik zou haar met Maya aanspreken

Gebruik de “Delen”-knop onder het artikel om de discussie op je eigen Facebookaccount te voeren.

Kim Watts (49) was 19 toen zij in de talkshow People Are Talking een vraag mocht stellen aan de legendarische dr. Maya Angelou.

“Ik wilde Maya vragen hoe zij denkt over gemengde relaties,” zei de 19-jarige tegen de vrouw van 62. Die wenste echter niet getutoyeeerd te worden.

BEKIJK OOK
Politie over inbeslagname houwer en gasbuks bij leerlingen STS-2

“Oh, dank je wel. Op de eerste plaats, ik ben mejuffrouw Angelou. Ik ben niet Maya.

Ik ben 62, ik heb al zo lang geleefd en ik heb al zo hard mijn best gedaan, dat een jongedame als jij, of wie dan ook, je hebt geen vergunning om mij bij mijn voornaam te noemen. Dat is één,” doceerde Angelou onder applaus van het publiek.

“Tegelijkertijd ben ik ook jouw moeder, je tante, je onderwijzeres, je docente. Snap je?”

 

De clip dook recentelijk op en veroorzaakte onmiddellijk een hevig debat over de vraag of dr. Angelou niet te streng tegen Watts geweest was.

De zwarte Watts zei dat zij was geadopteerd en opgevoed door een wit echtpaar en nooit had geleerd volwassenen met een voorvoegsel aan te spreken. Hoewel zij destijds geschokt was, kan zij het voorval nu van beide kanten begrijpen, zegt zij.