fbpx

Discussie-avond “Technische en institutionele aspecten verbonden aan beheer Afobaka stuwdam”

De Faculteit der Technologische Wetenschappen organiseert vanavond een highlevel technische discussie “Technische en organisatorische/institutionele aspecten verbonden aan het beheer van de Afobaka stuwdam”. Hiervoor zijn de meest relevante stakeholders uitgenodigd.

Conform de gemaakte afspraken tussen enerzijds de regering van Suriname via haar onderhandelingsteam en anderzijds de Alcoa, in het kader van het beëindigen van de bauxietmijningsoperaties van Alcoa in Suriname , is komen vast te staan dat de activiteiten verbonden aan de beheer en operaties van de stuwdam aan de staat Suriname zullen worden overgedragen.

In de huidige context is het evident dat de staat Suriname, vertegenwoordigd door de regering, zich adequaat voorbereidt op de technische en organisatorische/institutionele aspecten die met deze ontwikkeling gepaard gaan rekeninghoudende met een verscheidenheid aan scenario’s, lokale en internationale drijfveren, beleidsvoornemens en handelingen in dit verband, energy security gerelateerde acties, etc.

OOK INTERESSANT
Man opgepakt voor diefstal airco politie-unit tijdens protestdemonstratie

Uitgaande hiervan en op basis van de onderzoekslijnen van de Faculteit der Technologische Wetenschappen, ingekaderd in de Renewable Energy Technology week die de faculteit organiseert, acht zij het relevant een zogenoemde highlevel technische discussie te faciliteren over het beheer van de Afobaka stuwdam.