fbpx

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/gfcnieu1/public_html/wp-content/themes/mts_newsonline/functions.php on line 175

Directoraat Cultuur ontsteld over brief VHP

Het directoraat Cultuur reageert ontsteld op de brief die zij ontving van de Vooruitstrevende Hervormingspartij (VHP). In het schrijven wordt aangehaald dat het verzoek voor sponsoring is ontvangen en dat vanwege diverse redenen echter geen sponsoring kan worden toegekend.

De muziekformatie New Style kreeg in verband met Keti Koti een uitnodiging om op 30 juni een optreden te verzorgen op Curaçao. In dat kader heeft de formatie in april van dit jaar het directoraat Cultuur benaderd voor financiële steun. Het directoraat heeft geen budget beschikbaar kunnen stellen maar heeft wel een standaard ondersteuningsbrief ( zie foto) toegekend, die de muziekformatie heeft ingesloten bij alle verzoeken die zij naar sponsors heeft gestuurd.

“De VHP doet overkomen alsof het directoraat Cultuur haar heeft benaderd voor sponsoring terwijl dat absoluut niet waar is”, reageert Elviera Sandie, directeur Cultuur van het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur in gesprek met het Nationaal Informatie Instituut. Volgens de directeur kan het niet dat de overheid politieke partijen vraagt om donaties.

Zij geeft verder aan dat New Style bij Cultuur geregistreerd staat als een populaire en goede muziekformatie in Suriname en op grond daarvan de ondersteuningsbrief is verschaft. Volgens het Directoraat Cultuur is dit alles uit context gehaald en zal zij onverkort doorgaan met het ondersteunen van muziekgroepen en culturele organisaties.

OOK INTERESSANT
Internationale landbouwsamenwerking Suriname-India heeft enorm potentieel

De muziekformatie, die naar tientallen sponsoren een brief heeft gestuurd maar geen enkel response ontving, heeft uiteindelijk van de staat Suriname sponsoring ontvangen waardoor een groot deel van de kosten voor de tour gedekt konden worden. Verder heeft New Style niets te maken met de brief die de VHP het directoraat opstuurde.

Het Directoraat Cultuur doet een beroep op organisaties in de gemeenschap om op een correcte manier om te gaan met sponsoringsverzoeken die zij ontvangen, al dan niet begeleid door een ondersteuningsbrief van Cultuur. “We willen het cultuurveld faciliteren en mensen ondersteunen. Dat zullen wij blijven doen want dat is onze taak. Maar we hebben allemaal als taak om scherp op te letten dat zaken niet uit hun context worden gehaald”, aldus Sandie.(GFC)