fbpx
Directoraat Agrarische Ontwikkeling Binnenland traint functionarissen Marowijne

GFC NIEUWS- Het directoraat voor Agrarische Ontwikkeling Binnenland (DAOB) van het ministerie van Regionale Ontwikkeling (RO) heeft een training georganiseerd voor een groep van ongeveer dertig ressortleiders, rayonleiders, geselecteerde telers en verwerkers van Marowijne.

De training moet bijdragen aan kennisvergroting, zodanig dat zij de voorlichting met betrekking tot voedselzekerheid in het binnenland kunnen verbeteren.

De kick-off vond maandag plaats te Moengo in de vergaderzaal van het commissariaat Marowijne (bestuursressort Zuid-West).

De training werd verzorgd door de trainers Jaap de Vletter en Ahmad Vreden, van het Van Hall Larenstein University of Applied sciences (VHL).

“We hebben gemeend deze mensen te ondersteunen en door middel van deze training zelf de verbetering van de landbouw ter hand te nemen”, zei DAOB-directeur Leeroy Jack.

“De mensen in Marowijne hadden sedert juli het verzoek gedaan om deze training te organiseren. Aangezien wij niet zelf over de kennis beschikten, hebben we die van buitenaf gehaald.

“De podosiri sector heeft veel potentie op dit moment, vandaar dat de training zich vooral daarop heeft gericht. Tijdens de training is er ook informatie verstrek gericht op de verbetering van de landbouwsector in zijn geheel en kan dus ook op andere producten en gewassen worden toegepast”, zei hij verder.

Het doel van de training is niet alleen gericht om de landbouw in het binnenland te bevorderen, maar ook om stafmedewerkers van het ministerie alsook verwerkers en telers van de nodige kennis en vaardigheden te voorzien. Tenslotte moeten deze deelnemers gekwalificeerd zijn om de informatie te delen met andere producenten in het veld.

Bij de training is onder meer aandacht besteed aan de volgende onderwerpen: de hoogteligging van de grond, bodemstructuur en vruchtbaarheid van de grond, management en onderhoud. Ook zijn er sociaal culturele aspecten behandeld, zoals afstamming van grond of dorp en klimaat aspecten. De training is opgesplitst in 3 blokken.

Het eerste blok is gestart op 4 november en loopt tot en met 8 november. Het tweede blok wordt verzorgd in februari-maart 2020 en het derde blok in juni 2020. Blok 2 en 3 zullen elk twee weken duren.

Het DAOB heeft onder meer als taak om samen met de lokale gemeenschappen in het binnenland zorg te dragen voor een adequate voedselveiligheid.

Het directoraat moet de binnenlandbewoners die de traditionele landbouw uitoefenen, adviseren en begeleiden bij het introduceren van nieuwe en meer duurzame methoden om te produceren.

Meer nieuws

Nieuw ADEKUS-bestuur officieel ingesteld

GFC NIEUWS- Minister Marie Levens van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur heeft het nieuw bestuur van de Anton de Kom Universiteit geïnstalleerd. Dikke mensen slanken het…

CBvS publiceert jaarverslag 2015

GFC NIEUWS- De Centrale Bank van Suriname (CBvS) is uitgekomen met haar jaarverslag over 2015, waarin de algemene financiële en economische ontwikkelingen, alsook het door…

Man ernstig gewond na aanval luipaard

GFC NIEUWS-  Een man liep ernstige verwondingen op na een felle aanval van een luipaard. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…

129 Covid-testen, 4 positief

GFC NIEUWS- Het voorbije etmaal zijn 4 personen positief getest op Covid-19: in Paramaribo 1 en Wanica 3. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met…

49- jarige gewelddadige dief opgepakt

GFC NIEUWS- De 49-jarige Dharminderpersad C. is op donderdagavond 22 oktober aangehouden door de politie. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…

Bazo- en BZV-aanvragen via Sozavo

GFC NIEUWS- De regering heeft besloten dat per 15 november alle aanvragen voor de Bazo- en BZV- verzekering bij de afdeling Basiszorg van het ministerie…

Vuilophalers in actie

GFC NIEUWS- Vuilophalers die werkzaamheden verrichten voor het ministerie van Openbare Werken (OW) zijn in actie. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin,…

Onderzoek naar cacaoproductie in Suriname

GFC NIEUWS- Tanja Tijtel en Naomi Venetiaan van het Polytechnic College Suriname hebben voor hun afstudeerproject voor het programma Hoger Laboratorium Onderwijs, samen een onderzoek…

Genti Mangroe nieuwe directeur Jeugdzaken

GFC NIEUWS- Donderdag heeft de ondertekening plaatsgevonden van het protocol van overdracht voor het Directoraat Jeugdzaken van het ministerie van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken (AW&J)….

ICJ volgt decemberstrafproces op de voet

GFC NIEUWS- De Internationale Commissie van Juristen (ICJ) zal het 8 decemberstrafproces blijven volgen. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….

Bazo en BZV-kaarten automatisch verlengd

GFC NIEUWS- De Onderraad Sociaalzekerheidsstelsel heeft besloten dat alle verstrekte en nog te verstrekken Bazo en BZV zorgverzekeringen met een geldigheidsduur tot 31 oktober 2020…

NDP-topper Clairy Linger heengegaan

GFC NIEUWS- NDP-topper Clairy Linger is ingeslapen. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers. Klik op de foto voor meer informatie….

5.192 Covid-positief getest, 5.046 genezen

GFC NIEUWS- In Suriname zijn vanaf 13 maart 5.192 personen besmet geraakt met het coronavirus. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…