fbpx

Directie SLM geeft duidelijkheid over kwestie Residence Inn

De directie bij de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij NV (SLM) heeft een persconferentie belegd waarin de kwestie rondom Residence Inn breedvoerig is uitgelegd. Ook is de algemeen directeur, Gerard Lau, ingegaan op de actuele situatie van het staatsbedrijf. De persconferentie is gehouden dinsdag op het hoofdkantoor van de SLM.

De directie betreurt het dat het bestuur van de vakbond interne zaken publiekelijk bespreekt, terwijl zij weet dat de informatie die verstrekt wordt niet correct en vooral misleidend is.

Residence Inn lijdt al jaren verlies, dit verlies wordt door de SLM opgevangen. Teneinde de vliegmaatschappij weer gezond te maken, kon deze ongezonde financiële situatie niet langer voortgezet worden. Dit is de reden geweest om het hotel van de hand te doen.

De afkoopregeling die getroffen is met de medewerkers van Residence Inn, is breedvoerig besproken door de directie en de Raad van Commissarissen met de voorzitter van de personeelsbond. Deze afkoopregeling is bovendien ruimer dan wat de huidige Collectieve Arbeid Overeenkomst (CAO) voorschrijft.

BEKIJK OOK  Powisi verdacht van diefstal groot geldbedrag, jachtweer met patronen en gouden sieraden

Lau gaf verder aan dat in tegenstelling tot wat het bestuur van de vakbond de gemeenschap wil doen geloven zij geen van de ex-medewerkers van Residence Inn onheus of disrespectvol behandeld.

Om de SLM weer gezond te maken moeten alle zaken die binnen het bedrijf uit proporties gegroeid zijn, teruggebracht worden naar wat commercieel verantwoordelijk, redelijk, acceptabel en betaalbaar is voor de SLM.

Met het beleggen van deze persconferentie wil de directie een punt zetten achter de kwestie van Residence Inn. “We gaan verder met het winstgevend maken van de SLM en hopen op uw ondersteuning in het uitgezet traject. In dat kader zullen wij het zeer op prijs stellen dat berichten betreffende de SLM eerst met ons geverifieerd kunnen worden alvorens die te publiceren”, sloot de algemeen directeur de persconferentie af.