Directeur Sportzaken te gast bij Battle of the Champions

GFC NIEUWSREDACTIE- De Surinaamse Basketbal Associatie (SBA) organiseerde vorige week haar finale 3 x 3 ‘’Battle of the champions’’ afgewerkt op het terrein van de Venezolaanse ambassade.

Dit gebeurde in aanwezigheid van de voorzitter van de SBA Conrad Issa en de ambassadrice van de Venezolaanse ambassade Ayerim Yesenia Flores Riva.

De directeur van Sportzaken Gordon Touw Ngie Tjouw was eveneens te gast bij dit evenement. Ook reikte hij, namens de organisatie, een geldbedrag uit aan de spelers van de kampioen ‘The Kid’. Het betreft een bedrag van SRD 3000.

In de finale ronde van de u – 18 hebben 4 teams het opgenomen tegen elkaar en in de openklasse 5 teams. Beide klassen hebben volgens de Round – robin systeem gespeeld. Dit is een systeem waarbij elk team tegen elkaar uitkomt.

Na dit systeem spelen de nummer 1 en nummer 2 de finale voor het kampioenschap. De teams die zich na deze matches hebben geplaatst waren Destroyers, Su panthers, The unknowns en de The unstoppable.

Het kampioenschap ging tussen Destoyers en Su Panthers. Destroyers maakte korte metten met Su Panthers en hield de eer aan hun naam om met grote cijfers te winnen. Ze wonnen met een score van 21 – 8.

De Destroyers werd ongeslagen kampioen. Aan de spelers van de kampioen ‘’Destroyers’’ werd een geldbedrag van SRD 2000 uitgereikt door de Ambassadrice van de Venezolaanse Ambassade.

De Topscoorders waren Sven Tojo 40 (Destroyers), Jeffry Rai 26 ( Su Panthers) en Jivar Vreden 23 (Destroyers).

De teams die zich hebben geplaatst waren W.I.O.D., The Kid, Nameless, Young Gunz en Team Lockdown. Na de Round – Robin ging de nummer 1 (Young Gunz) automatisch door naar de kampioenschapswedstrijd.

De nummer 2 (W.I.O.D.) en de nummer 3 (The Kid) namen het tegen elkaar om verder te strijden voor het kampioenschap.

De topscoorders waren . Andrew Blijd 54 (The Kid),. Joey Tojo 33 (W.I.O.D.) en Enzo Zeefuik 29 (W.I.O.D.)