fbpx
Directeur Seafood Industries moet plaats maken voor Viren Adhin

Rudy Soerodimedjo is geen directeur meer van N.V. Seafood Industries Suriname (SIS). Hij heeft plaats moeten maken voor Viren Yogindre Adhin.

De Raad van Commissarissen (RvC) onder voorzitterschap van President-Commissaris D. Menso heeft op een algemene vergadering van 7 mei j.l. besloten om “conform artikel 9.1 van de vigerende statuten de heer Viren Yogendre Vincent Adhin, de jongere broer van minister Ashwin Adhin, te benoemen tot directeur en wel per onmiddellijke ingang,” zegt Soerimedjo.

Op deze vergadering is ook besloten om Soerodimedjo met ingang van woensdag l3 mei 2015 te ontslaan van de verplichting tot het verrichten van arbeid. Als gevolg van dit besluit van de AVA mag hij de bedrijfslocaties en- terrein niet betreden, tenzij met uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van de Raad van Commissarissen. Die heeft benadrukt dat al hetgeen Soerodimedjo rechtens toekomt, tot nader order onverkort zal worden uitbetaald.

“Ik kom gewoon mijn werk doen. Het recht op arbeid kunnen ze me niet ontnemen zonder me te zeggen waarom. Ik heb niets verkeerds gedaan,” reageert Soerodimedjo resoluut. Hij vermoedt dat hij vanwege zijn politieke kleur – Soerimedjo maakt deel uit van de Pertjajah Luhur – is bedankt. Ook zou dit besluit zijn genomen omdat hij niet wil meewerken aan zaken die niet goed zijn voor het bedrijf. “Je mag geen kritiek leveren op het beleid. Ze doen dingen die geen geld opbrengen. Maar je moet niet a la dol willen investeren; je moet ook spaarzaam zijn met de middelen.”

SIS is zestien jaar geleden opgezet als dochteronderneming van de Suriname American Industries Limited NV (Sail). Het is een parastataal bedrijf dat valt onder het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij. SIS verwerkt per dag zo’n 30 ton seabob garnalen bij hoog seizoen. Landen waar de garnalen naar toe worden geëxporteerd zijn Turkije, Nederland, Frankrijk, Japan, USA, Spanje, België en Curaçao. Soerodimedjo is vanaf de oprichting van SIS betrokken geweest bij het bedrijf, eerst als bedrijfsleider, daarna als directeur.
ontslagbrief sis directeur (2)
ontslagbrief sis directeur (1)

Meer nieuws

Ricardo Panka nieuwe woordvoerder NDP

GFC NIEUWS- De Nationale Democratische Partij (NDP) laat in een persbericht weten dat vanaf 27 november Ricardo Panka als woordvoerder van de partij zal optreden.

DOE en A20 gaan samenwerken

GFC NIEUWS- Met het oog op de stabiele ontwikkeling van Suriname, tekenen op 27 november de politieke partijen Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) en…

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…