fbpx
Directeur OLIBIS eist intrekking aangifte binnen 24 uur

GFC NIEUWS- Otmar Sibilo, eigenaar en directeur van OLIBIS, tevens zakenpartner van de Energie Bedrijven Suriname (EBS) eist dat een aangifte die recentelijk tegen hem is gedaan binnen 24 uur wordt ingetrokken.

Enkele burgers en vertegenwoordigers van politieke organisaties deden anderhalve week terig aangifte tegen de president-commissaris van de Energie Bedrijven Suriname (EBS), Andy Rusland, en Sibilio.

Volgens de aangifte zouden die twee zich mogelijk schuldig hebben gemaakt aan overtreding van de Anti-Corruptiewet en zou de EBS enorm zijn benadeeld.

De aanmerkelijke kans bestaat dat naast vernoemde personen mede-daderschap, dan wel medeplichtigheid van anderen in deze zaak tezamen en in vereniging vereist moet zijn geweest voor realiseren van de grootschalige benadeling van de EBS en/of de Staat. Een en ander zal uit het strafrechtelijk onderzoek nader blijken, staat vermeld in de aangifte.

De financieel belabberde positie van de EBS en de zwakke bestuursstructuren ten gevolge van partijpolitieke bemoeienis binnen de EBS biedt kwaadwilligen de mogelijkheid om hier misbruik van te maken.

De strategie die dus wordt gevolgd is (1) een aanbesteding organiseren wetende dat er geen financiële middelen ter beschikking zijn om te betalen, (2) best scorende partijen afwijzen op grond van het feit dat zij niet wensen te financieren, en dan (3) kiezen voor partij X omdat die zoals vooraf gearrangeerd wel met een financieringsvoorstel op de proppen komt.

Er is geen toets van doelmatigheid meer en de plicht van aanbesteding wordt moedwillig omzeild. De strategie van OLIBIS is om zich tussen de EBS en de “werkelijke” leveranciers te positioneren en dan gebruik te maken van haar connecties met de EBS. Het bedrijf is in feite een lege huls die puur wordt gebruikt om corruptie te faciliteren, werd aangehaald in de aangifte.

Als een leverancier zaken wil doen met de EBS, wordt zij verplicht met OLIBIS als partner samen te werken. OLIBIS verkrijgt het contract met de EBS en huurt de werkelijke leverancier dan in om het werk uit te voeren. OLIBIS heeft dan verder geen rol afgezien van ervoor waken dat het geld blijft binnenstromen, staat in de aangifte.

De advocaten van Sibilo eisen dat de aangifte bij het parket van de procureur-generaal binnen 24 uur wordt ingetrokken. Sibilo moet daarbij per deurwaardersexploot op de hoogte gesteld worden, met een kopie van de intrekking.

Daarnaast moet de intrekking binnen 24 uur publiekelijk gemaakt worden door publicatie daarvan in lokale media en op social media.

De advocaten stellen dat er rechtsmaatregelen getroffen zullen worden mochten de indieners in gebreke blijven om gevolg te geven aan de sommatie.

Naast de rechtsmaatregelen zullen ook alle kosten die gepaard gaan met het rechterlijk proces, voor rekening komen te staan van de indieners.

De indieners worden aansprakelijk gehouden voor alle eventuele schade die Sibilo lijdt als gevolg van de aangifte. Sterker nog; de advocaten zullen niet schromen om de waarde van die schade af te wentelen op de indieners.

Meer nieuws

138 actieve Covid-gevallen

GFC NIEUWS- Het aantal actieve Covid-19-gevallen blijft dalen. De teller staat nu op 138. Impotent of minder potent? Maak online gebruik van professionele adviezen van…

Iran straft vier dieven met vingeramputatie

GFC NIEUWS- Vier vingers van vier veroordeelde dieven in Iran zullen binnenkort worden afgezaagd. Impotent of minder potent? Maak online gebruik van professionele adviezen van…

22 crècheleidsters SBEC ontvangen diploma

GFC NIEUWS- De Stichting Beheer en Exploitatie Crèches (SBEC) heeft 22 studenten klaargestoomd tot volwaardige crècheleidsters. Impotent of minder potent? Maak online gebruik van professionele…

350 laaggeprijsde overheidswoningen in gevaar

GFC NIEUWS- Een woningbouwproject met als doel het opzetten van 350 laaggeprijsde huizen, verkeert in gevaar. Impotent of minder potent? Maak online gebruik van professionele…

Crimineel duo aangehouden en opgesloten

GFC NIEUWS- Leden van Recherche Regio Paramaribo hebben in samenwerking met het Regio Bijstand Team Paramaribo (RBTP) de voortvluchtige verdachte Anan M. opgespoord en aangehouden….

Geen Covid-19-persconferentie deze week

GFC NIEUWS- Het ministerie van Volksgezondheid heeft deze week geen Covid-19-persconferentie gehouden. Impotent of minder potent? Maak online gebruik van professionele adviezen van internationale topexperts….

Regering komt met Sociaal Vangnet

GFC NIEUWS-De maatregelen die de regering zal treffen om de economie wederom gezond te maken, zullen een impact hebben op de samenleving en heeft de…

Brunswijk vraagt geduld samenleving

GFC NIEUWS- Op woensdag 16 september was het precies twee maanden dat de regering Santokhi-Brunswijk aan de macht is. Impotent of minder potent? Maak online…

De Heilige Maand Purushottam Más

GFC NIEUWS- Op de Hindū kalenders dit jaar staat voor de periode 18 september t/m 16 oktober Purushottam Más (Malmás) vermeld. Impotent of minder potent?…

Suriname heeft goede vriend in Amerika

GFC NIEUWS- Suriname heeft in Amerika een goede partner gevonden. Dit zei de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, Michael Pompeo, tijdens zijn eendaags bezoek aan…

President Santokhi ontvangt minister Pompeo

GFC NIEUWS- President Chandrikapersad Santokhi heeft de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Michael Pompeo ontvangen op het presidentieel paleis. Impotent of minder potent? Maak online…