fbpx

Directeur NH tekent landcontract met traditioneel gezag Godo-Olo

GFC NIEUWS- Een delegatie onder leiding van de directeur van het ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen(NH), Dave Abeleven, heeft een veldbezoek gebracht aan het dorp, Godo- Olo.

Het team bestond uit: vertegenwoordigers van het ministerie van NH, EBS, Commissariaat Sipaliwini, districtscommissaris (dc) van het bestuursressort Tapanahony, August Bado, een afgevaardigde namens parlementariër Nading, tevens een lokale supporter en de consultant voor tussentijdse project evaluatie.

Dit vond plaats in verband met de implementatie van een miniraster zonne-energieproject.

Het doel van het bezoek was het ondertekenen van het landcontract van de locatie waar de zonnepanelen installatie zal worden neergezet.

De ondertekening geschiedde tussen de NH-directeur en het dorpsbestuur van Godo-Olo, bestaande uit 3 kapiteins en 2 basja’s.

Met de invoering van dit systeem zal de gemeenschap 1x 24 uur over elektriciteit beschikken, gedurende 7 dagen in de week en daardoor de mogelijkheid hebben hun gemeenschap beter te ontwikkelen.

BEKIJK OOK
Team Santokhi faalt: Surinaamse volk heeft nooit juiste uitleg gekregen over complexiteit problemen

Voorafgaand aan de ondertekening is er eerst een krutu belegd met het traditioneel gezag aldaar.

Tijdens deze vergadering is de overeenkomst luid opgelezen en nader toegelicht voor de aanwezigen in de lokale taal. Een zeer cruciaal aandachtspunt was de continuering van het project, indien er zich eventuele klachten mochten voordoen.

De districtsvader deed het voorstel gebruik te maken van de bestaande structuur en een interne adviesgroep samen te stellen, om de dorpsleiders te ondersteunen bij de besluitvorming.

De belangrijkste boodschap van de delegatie was om samen te werken om succes met dit project te bereiken.