fbpx

Directeur Mathoera complimenteert personeel om inzet tijdens Covid-19-pandemie

GFC NIEUWS- Algemeen directeur Dayasankar Mathoera van het ’s Lands Hospitaal is uiterst tevreden over de inzet van het personeel, omdat cijfermatig aangetoond is dat, ondanks de aanpassingen die gepleegd zijn om te kunnen werken, sinds de Covid-19-pandemie, het gros van de gestelde doelen van dit jaar gehaald is.
Dit kwam dinsdag naar voren tijdens het integraal overleg op hoofdniveau. Het doel van dit regulier overleg is om elkaar te informeren over ontwikkelingen op de respectievelijke afdelingen en in het ziekenhuis, de informatiestroom vanuit de organisatie, de directie en het team van leidinggevenden te verbeteren, alsook de onderlinge samenwerking en communicatie. De activiteit leent zich er ook voor om te brainstormen en te overleggen over verbeteringen ten aanzien van bedrijfsprocessen.
Lucenda Colin van HRM presenteerde cijfers en de ontwikkelingen met betrekking tot het personeelsbeleid, terwijl directeur Mathoera de algemene stand van zaken, onder andere de status van projecten en financiële middelen het revue liet passeren.
De inzet van het personeel is vermeldenswaard geweest, maar daarentegen viel de ondersteuning van de overheid dat nihil bedraagt sinds juli, geheel weg. Het water staat de ziekenhuizen in de branche tot aan de lippen en wordt er uitgekeken naar de voorgestelde tarievenverhoging voor ligdagen.
Toch wordt getracht om binnen eigen gelederen nog te besparen en zijn er al enkele sociale privileges stopgezet en wordt het personeel verzocht om dringend te bezuinigen. De verpleegkundig directeur, Suze Holband, van wie dit verzoek uitgaat, gaf als voorbeeld aan om in plaats van alcohol als hand sanitizers, het goedkopere alternatief van water en zeep te gebruiken, dat ook zeer effectief is.
Aanwezig bij dit overleg waren ook de medisch directeur, Soenita Nannan Panday-Gopisingh en de onderdirecteur Financiële Zaken, Maderiel Isselt.

BEKIJK OOK
Behalve wegafsluitingen ook veiligheidszone tijdens Caricom Staatshoofdenvergadering