fbpx
Directeur Mathoera complimenteert personeel om inzet tijdens Covid-19-pandemie

GFC NIEUWS- Algemeen directeur Dayasankar Mathoera van het ’s Lands Hospitaal is uiterst tevreden over de inzet van het personeel, omdat cijfermatig aangetoond is dat, ondanks de aanpassingen die gepleegd zijn om te kunnen werken, sinds de Covid-19-pandemie, het gros van de gestelde doelen van dit jaar gehaald is.

Dit kwam dinsdag naar voren tijdens het integraal overleg op hoofdniveau. Het doel van dit regulier overleg is om elkaar te informeren over ontwikkelingen op de respectievelijke afdelingen en in het ziekenhuis, de informatiestroom vanuit de organisatie, de directie en het team van leidinggevenden te verbeteren, alsook de onderlinge samenwerking en communicatie. De activiteit leent zich er ook voor om te brainstormen en te overleggen over verbeteringen ten aanzien van bedrijfsprocessen.

Lucenda Colin van HRM presenteerde cijfers en de ontwikkelingen met betrekking tot het personeelsbeleid, terwijl directeur Mathoera de algemene stand van zaken, onder andere de status van projecten en financiële middelen het revue liet passeren.

De inzet van het personeel is vermeldenswaard geweest, maar daarentegen viel de ondersteuning van de overheid dat nihil bedraagt sinds juli, geheel weg. Het water staat de ziekenhuizen in de branche tot aan de lippen en wordt er uitgekeken naar de voorgestelde tarievenverhoging voor ligdagen.

Toch wordt getracht om binnen eigen gelederen nog te besparen en zijn er al enkele sociale privileges stopgezet en wordt het personeel verzocht om dringend te bezuinigen. De verpleegkundig directeur, Suze Holband, van wie dit verzoek uitgaat, gaf als voorbeeld aan om in plaats van alcohol als hand sanitizers, het goedkopere alternatief van water en zeep te gebruiken, dat ook zeer effectief is.

Aanwezig bij dit overleg waren ook de medisch directeur, Soenita Nannan Panday-Gopisingh en de onderdirecteur Financiële Zaken, Maderiel Isselt.

Meer nieuws

7 nieuwe coronagevallen erbij

GFC NIEUWS- Dinsdag testten 7 personen positief op Covid-19. Paramaribo noteert 6 nieuwe besmettingen en Wanica 1.

BOG houdt drive- thru-uitreiking

GFC NIEUWS- Ter afsluiting van de training Basis Psychosociale Vaardigheden voor COVID-19 hulpverleners heeft er een drive-thru uitreiking plaatsgevonden.

Dringende aanpak natte infrastructuur Saramacca

GFC NIEUWS- Tijdens een spoed onderhoud tussen het DNA-lid Radjendre Debie en districtscommissaris Sherin Bansi-Durga van Saramacca met de minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij…

Geen nieuwe Covid-gevallen maandag

GFC NIEUWS- Al twee dagen op rij is niemand positief getest op Covid-19. Het voorbije etmaal zijn 23 testen uitgevoerd en testte iedereen negatief.

Achaibersing buigt zich over knelpunten BBGO

GFC NIEUWS- Minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning heeft zich samen met het bestuur van de Bond voor Belangenbehartiging Gepensioneerden uit Overheidsdienst (BBGO) gebogen…

BEP brengt bezoek aan Kwinti en Pamaka Gaaman

GFC NIEUWS- Een delegatie van de politieke partij BEP onder leiding van voorzitter Ronny Asabina heeft op Onafhankelijkheidsdag een kennismakingsbezoek gebracht aan de pas beëdigde…

Succesvolle launch NPS Global Village

GFC NIEUWS- Op initiatief van afdeling Nederland van de Nationale Partij Suriname (NPS) is recent tijdens een virtuele kick-off meeting de NPS Global Village gestart.

Vergunning City Change opgeschort

GFC NIEUWS- De Centrale Bank van Suriname heeft conform artikel 38 lid 2 Wet Toezicht Geldtransactiekantoren 2012 de door haar aan City Change, gevestigd aan…

China wil versterking band met Suriname

GFC NIEUWS- De ambassadeur van China, Liu Quan, heeft tijdens een bezoek aan de minister van Natuurlijke Hulpbronnen (NH), David Abiamofo, het belang van het…