fbpx

Directeur Jessurun: “geen sprake van stiefmoederlijke behandeling BOG”

GFC NIEUWS- De directeur van Volksgezondheid, Cleopatra Jessurun, zegt dat het ministerie niet stil heeft gezeten en er gewerkt wordt aan diverse zaken die de bond van milieu-inspecteurs heeft aangedragen.

De directeur benadrukt aan de hand van opgesomde punten, dat er geen sprake is van een stiefmoederlijke behandeling.

De bond heeft per brief een ultimatum gesteld, dat uiterlijk woensdag 2 oktober de onderhandeling over het wensenpakket vanaf 2017, moet worden voortgezet. Tevens wil de bond uiterlijk eind oktober de resultaten zien.

Jessurun, die zelf ook arts is, deelt mee dat het ministerie zich er wel van bewust is dat het BOG een directeur moet krijgen. Er is reeds een sollicitatie oproep geplaatst op 7 augustus.

Op deze vacature hebben vijf personen gereageerd. Inmiddels heeft het ministerie een selectieprocedure opgestart.

Ook over het wensenpakket is door de leiding van het ministerie overleg geweest, maar enkele aangehaalde zaken moeten beter worden bekeken, stelt de directeur.

Ze merkt op dat de overuurstaten normaal getekend en worden doorbetaald. Hierin wordt het personeel niet tekortgeschoten.

OOK INTERESSANT
Twee vrouwen op JAP Luchthaven gepakt met cocaïne

“Daarnaast ligt het in de bedoeling om het BOG te transformeren naar een Policy Making Institute, zodat het bureau wederom een eigen plek in de maatschappij kan innemen.

“De voorbereidingen hiertoe zijn al een maand gaande. Bij deze transformatie zal de vakbond een belangrijke rol vervullen, om zo te komen tot een goed instituut dat voor alle actoren werkbaar zal zijn. Ook een denktank wordt, na een poos onderhandeld te hebben, binnenkort geïnstalleerd”, stelt Jessurun.

Ze voegt toe dat na de installatie officieel met de voorbereidingen zal worden aangevangen. De directeur zegt verder dat het belangrijk is om het huidige BOG-apparaat in een ander jasje te stoppen.

Minister Antoine Elias van Volksgezondheid heeft besloten om de bond te ontvangen op 1 oktober om na te gaan wat in de huidige situatie nog meer kan worden verbeterd.

Waarnemend onderdirecteur Astracia Warner van het BOG is met buitenlands verlof, terwijl directeur Jessurun woensdag op dienstreis is vertrokken.