Directeur Glomac spreekt aantijgingen aan adres First Lady tegen

GFC NIEUWS- “Met de First Lady heb ik nooit gesproken over diamanten, wel over mijn bedrijf, maar over diamanten specifiek niet,” reageert Claudia Griffith, directeur van het diamantopkoopbedrijf Glomac op aantijgingen die recentelijk door Dini Blokland in een video op social media aan het adres van presidentsvrouwe Ingrid Bouterse-Waldring zijn gedaan.

Volgens Blokland zou de First Lady de hand hebben gehad in een roofoverval op Griffith waarbij een zwarte diamant van 320 karaat ter waarde van US$ 80 miljoen zou zijn weggenomen. De presidentsvrouwe zou de edelsteen daarna voor US$ 43 miljoen hebben verkocht in Dubai. Zij zou ook US$ 45.000 hebben willen investeren in Glomac en daarvoor de leiding bij het bedrijf willen hebben.

Zowel First Lady Bouterse-Waldring als directeur Griffith verwijst de aantijgingen aan het adres van de eerstgenoemde naar het rijk der fabelen. Griffith zegt door Blokland benaderd te zijn voor informatie betreffende het incident. Ze deed Blokland het aangifte-dossier toekomen.

“De First Lady wordt op geen enkele manier in die aangifte genoemd,” zegt directeur Griffith. Presidentsvrouwe Bouterse-Waldring ontkent ook iets met deze zaak te maken te hebben. Ze heeft overigens een enkele keer contact gehad met directeur Griffith, die dit ook bevestigt.

Met president Desiré Bouterse zijn er wel gesprekken geweest, maar die gingen over aansluiting van Suriname bij de Kimberley Process Certification (KPC). Het Kimberley-Proces is een internationaal samenwerkingsverband tussen landen, NGO’s en de diamantindustrie om conflictdiamanten uit de internationale diamanthandel te weren.

“Daar heeft de First Lady vrij weinig tot niets mee te maken,” benadrukt directeur Griffith over de gesprekken met het staatshoofd betreffende KPC. Het bevreemdt haar ook dat Blokland beweert dat de First Lady directeur van haar bedrijf wilde worden.

Hierover zegt de presidentsvrouwe: “Ik mag als First Lady geen directeur worden van geen enkel bedrijf”. Ze spreekt ook tegen ooit naar Dubai te zijn geweest, hetgeen nagetrokken kan worden. Verder wijst de presidentsvrouwe erop dat reizen met zulke grote geldbedragen niet mogelijk of toegestaan is. Aan de andere kant zou de diamant mede vanwege het feit dat Suriname geen diamanten mag exporteren dan ook gesmokkeld moeten worden.

De First Lady, die spreekt van belachelijke aantijgingen, laat weten reeds een advocaat in Nederland in de arm te hebben genomen, waardoor Blokland zich mag opmaken voor een proces.

Blokland had in het verleden reeds beweerd dat president Bouterse een huis in het buitenland bezat, maar kon  nimmer bewijzen overleggen.

Overige berichten