fbpx

Directeur en manager verzendbedrijf ingesloten voor drugssmokkel

De Narcotica Brigade heeft de 43-jarige Sanjaykumar R. en de 36-jarige Nithi, G. van een verzendbedrijf in Paramaribo aangehouden en in verzekering gesteld voor onder andere overtreding van de Wet Verdovende Middelen.

Nithin is directeur van het bedrijf en Sanjaykumar de manager van het desbetreffend bedrijf. Het tweetal kwam in beeld na de aanhouding van Sylvia J.

De vrouw werd door de Narcotica Brigade aangehouden, nadat in een postpakket op haar naam een hoeveelheid cocaïne was aangetroffen. Ze ontkende dat zij ooit drugs vanuit Suriname naar het buitenland had gepost. Ook had ze enkele jaren geleden voor het laatst een doos ter verzending aangeboden bij een verzendbedrijf in Paramaribo waarbij zij onder andere een kopie van haar identiteitsbewijs moest afstaan aan een medewerker van dat bedrijf.

BEKIJK OOK
Suriname heeft de Inter Guyanese Spelen gewonnen in Guyana

In het belang van het onderzoek werd de vrouw in verzekering gesteld. De Narcotica Brigade stelde vervolgens een onderzoek in bij het verzendbedrijf en stuitte op een aantal kopieën van verzendformulieren en identiteitsbewijzen van postverzenders. Een kopie van Sylvia ’s verzendformulier en identiteitskaart werden ook ter plaatse aangetroffen.

Uit het voorlopig onderzoek is naar voren gekomen dat de manager en de directeur van het bedrijf er vermoedelijk een gewoonte van maakten om postpakketten met drugs naar het buitenland te verzenden op naam personen, die via hun bedrijf pakketten naar het buitenland lieten verzenden. Sylvia J. is daar slachtoffer van geworden.