fbpx
Directeur 1 voor 12 vraagt hulp samenleving 

GFC NIEUWS- Louis Vismale, programmamaker en directeur van stichting 1 voor 12 vraagt de gemeenschap ook in deze periode van de coronavirus uitbraak, de mens in nood te blijven helpen. Afg​elopen woensdag ging de huurwoning van familie Kent aan de Munderweg verloren bij een brand. De familie die niet thuis was toen de brand uitbrak heeft geen bezittingen kunnen redden. 

Om de nood van deze familie enigszins te lenigen en met het oog op Vaderdag aanstaande zondag 21 juni, heeft stichting 1 voor 12 alvast een voedselpakket geschonken evenals een Vaderdag cadeau en een geldbedrag van SRD 1000,-.

Vismale benadrukt dat dit niet mogelijk zou zijn geweest zonder de hulp van de donateurs van de stichting. De programmamaker die reeds ettelijke jaren de noden van personen die bij de stichting aankloppen probeert te lenigen, erkent dat deze geste een druppel op een hete plaat is. Hij roept daarom de samenleving op om ook deze familie, bestaande uit vader, moeder en vijf kinderen te helpen. 

Immanuel Kent (39) is nog enigszins aangeslagen als hij vertelt over het gebeurde. Die woensdag bevond het gezin zich in Para. Zij hadden zich teruggetrokken in een vakantiewoning van een naaste familie om de jaardag van een van de kinderen te gedenken.

Vanwege de total lockdown zou het gezin er enkele dagen vertoeven. Op die bewuste middag werd meneer Kent door de buurvrouw gebeld met de mededeling dat zijn huis in brand stond. Hij spoedde zich met zijn vrouw naar Paramaribo en kon helaas alleen maar toekijken hoe de woning in de vlammenzee verging. De familie was letterlijk alles kwijt. 

Kent die zelf werkzaam is bij het planbureau, is nu naarstig opzoek naar een woning. “Ik kan tot SRD 1000,- aan huur betalen per maand, dus al er iemand is die ons hiermee kan helpen zou ik vragen dan diegene contact met ons opneemt. Maar indien ik eindelijk in aanmerking kan komen voor een woning van de overheid zou ik dat nog meer op prijs stellen. Ik sta al 8 jaar geregistreerd bij Volkshuisvesting”, zegt hij met een brok in zijn keel. 

De familie Kent is verder opzoek naar kleding, bedden, een klerenkast en andere huishoudelijke spullen. Deze kunnen rechtstreeks aan de familie geschonken worden of er kan contact worden opgenomen met de stichting 1 voor 12. “Ook nu blijkt het belang van een fonds voor dergelijke gevallen noodzakelijk”, zegt de directeur van de stichting. En Vismale zou Vismale niet zijn als hij zich er niet voor blijft beijveren. 

Immanuel Kent: 8588715(bellen)

7158183 ( bellen en whats app)

Meer nieuws

7 nieuwe coronagevallen erbij

GFC NIEUWS- Dinsdag testten 7 personen positief op Covid-19. Paramaribo noteert 6 nieuwe besmettingen en Wanica 1.

BOG houdt drive- thru-uitreiking

GFC NIEUWS- Ter afsluiting van de training Basis Psychosociale Vaardigheden voor COVID-19 hulpverleners heeft er een drive-thru uitreiking plaatsgevonden.

Dringende aanpak natte infrastructuur Saramacca

GFC NIEUWS- Tijdens een spoed onderhoud tussen het DNA-lid Radjendre Debie en districtscommissaris Sherin Bansi-Durga van Saramacca met de minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij…

Geen nieuwe Covid-gevallen maandag

GFC NIEUWS- Al twee dagen op rij is niemand positief getest op Covid-19. Het voorbije etmaal zijn 23 testen uitgevoerd en testte iedereen negatief.

Achaibersing buigt zich over knelpunten BBGO

GFC NIEUWS- Minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning heeft zich samen met het bestuur van de Bond voor Belangenbehartiging Gepensioneerden uit Overheidsdienst (BBGO) gebogen…

BEP brengt bezoek aan Kwinti en Pamaka Gaaman

GFC NIEUWS- Een delegatie van de politieke partij BEP onder leiding van voorzitter Ronny Asabina heeft op Onafhankelijkheidsdag een kennismakingsbezoek gebracht aan de pas beëdigde…

Succesvolle launch NPS Global Village

GFC NIEUWS- Op initiatief van afdeling Nederland van de Nationale Partij Suriname (NPS) is recent tijdens een virtuele kick-off meeting de NPS Global Village gestart.

Vergunning City Change opgeschort

GFC NIEUWS- De Centrale Bank van Suriname heeft conform artikel 38 lid 2 Wet Toezicht Geldtransactiekantoren 2012 de door haar aan City Change, gevestigd aan…

China wil versterking band met Suriname

GFC NIEUWS- De ambassadeur van China, Liu Quan, heeft tijdens een bezoek aan de minister van Natuurlijke Hulpbronnen (NH), David Abiamofo, het belang van het…