fbpx

Diplomazwemmen voor kinderen met autisme ook mogelijk

GFC NIEUWS- Twee leerlingen van de Kanariesschool hebben afgelopen week hun zwemdiploma ‘s, zwemvaardigheid 2 en 3 behaald. Eerder dit jaar hebben andere kinderen hun zwemdiploma ’s A en B behaald.
De Kanariesschool is een onderdeel van de Stichting Kanaries Welzijnsbevordering. Het is een inclusieve school waar onderwijs, vorming en begeleiding aan kinderen met en zonder een extra zorgvraag wordt gegeven. Daarbij wordt gewerkt vanuit een holistische benadering die tegelijkertijd de lichamelijke, emotionele, ervarings-, intellectuele en religieuze ontwikkeling van de leerling stimuleert.
De aanpak is erop gericht om het potentieel van het kind te ontdekken en deze maximaal te ontwikkelen, vanuit een voor het kind natuurlijke, betekenisvolle en herkenbare situatie.
De Kanariesschool bestaat uit een peuter- en kleuterschool en een leerschool voor speciaal onderwijs voor kinderen met een speciale zorgvraag. Schoolzwemmen is al 41 jaar een vast lesonderdeel van het bewegingsonderwijs op de Kanariesschool.
Naast het belang van zwemmen als één van de bewegingsactiviteiten binnen het onderwijspakket, vindt de school het belangrijk dat al haar leerlingen minimaal zelfredzaam zijn in het water. Dit houdt in dat leerlingen weten wat te doen als ze te water raken.
Kunnen zwemmen redt levens en is daarom van belang voor alle kinderen en dus óók voor jonge kinderen en kinderen met autisme. De weg naar het gediplomeerd kunnen zwemmen voor met name kinderen met autisme vraagt om een bijzondere aanpak, waarbij geloof, geduld en expertise centraal staan. Feit is dat het mogelijk is, haalt de school aan in een bericht.

BEKIJK OOK
VHP-hoofdbestuurslid Baldew doneert SRD 23.000 voor renovatie RGF-poli