fbpx

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/gfcnieu1/public_html/wp-content/themes/mts_newsonline/functions.php on line 175

Diplomatieke nota Nederland voor intrekking gewraakte uitspraken

Suriname heeft via diplomatieke kanalen stappen ondernomen om de gewraakte uitspraken van de minister van Buitenlandse Zaken van Nederland, Stef Blok, ongedaan te maken. Hierover zijn verschillende diplomatieke nota’s uitgewisseld.

Na het debat in de Tweede Kamer in Nederland op 5 september en het bezoek van een Speciale Gezant van de Nederlandse minister van Buitenlandse Zaken afgelopen woensdag aan het ministerie van Buitenlandse Zaken van Suriname, alsook van de ontvangst van een nota van 6 september, bevestigende het verzoek van Suriname tot intrekking van de gedane uitspraken en het aanbieden van verontschuldigingen aan de Surinaamse bevolking in Suriname en aan de diaspora.

OOK INTERESSANT
US$ 10.000 uit voertuig buitgemaakt na worsteling tussen rovers en slachtoffer

Er kan worden vastgesteld dat de Surinaamse regering de zaak als zijnde afgehandeld beschouwd en over gaat tot de orde van de dag, met als belangrijke aangelegenheid het vrijgeven van de vastgehouden geldzending van de Centrale Bank van Suriname. Deze aangelegenheid zal de hoogste prioriteit behouden bij elke eventuele toekomstige bespreking met vertegenwoordigers van de Nederlandse regering, meldt het NII.