fbpx
Diplomatieke documentaires in verband met herdenking van 45 jaren Staatkundige onafhankelijkheid Suriname

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaren Staatkundige onafhankelijkheid van de Republiek Suriname, heeft het ministerie van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS) het initiatief genomen om dit heugelijk feit waardig te memoreren, door een aantal voormalige ministers, ambassadeurs en gekozen deskundigen in internationale organisaties aan het woord te laten.

Het doel van deze speciale diplomatieke documentaires is om het buitenlands beleid van Suriname en de successen, maar ook knelpunten, gedurende de afgelopen 45 jaren in het voetlicht te plaatsen. Hiernaast zullen een aantal interviews met een tiental Ambassadeurs en deskundigen bij Internationale Organisaties gehouden worden.

Gesprekken zijn ook gehouden met de president van de Republiek Suriname, Chandrikapersad Santokhi en de minister van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking, Albert Ramdin.

De serie van documentaires zullen gedurende de maand november te zien zijn via Gov.Tv, DNA Tv en andere tv-stations in het binnen- en buitenland. Alle vraaggesprekken zullen ook via het internationaal en virtueel Youtube-kanaal beschikbaar worden gesteld.

Op 4 november zal de eerste aflevering uitgezonden worden waarbij de minister van BIBIS het voortouw zal nemen. De president van Suriname zal vervolgens op 25 november de gemeenschap toespreken in het kader van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid van Suriname.

Het ministerie van BIBIS wenst de totale gemeenschap veel kijk- en luisterplezier toe en hoopt dat de informatie die verstrekt zal worden goed door de samenleving wordt ontvangen.

Meer nieuws

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…