fbpx

Diploma-uitreiking MBO- opleidingen Waaldijkcollege

Het A.L. Waaldijkcollege levert vanavond drie groepen geslaagden af. De geslaagden van de opleidingen: Zorghulp, Medewerker Slagerij en Toonbank slager ontvangen hun diploma’s.

De opleiding Zorghulp is in oktober 2014 gestart met 26 cursisten. Deze opleiding is er op gericht cursisten de basisbeginselen van het verlenen van zorghulp bij te brengen. Deze opleiding is een MBO zorgopleiding op niveau-1.

De cursisten zijn zowel theoretisch als praktisch klaargestoomd voor het werk in de zorgsector. Zij zijn instaat een ieder, die zorghulp behoeft te helpen.

De geslaagden kunnen met het diploma gelijk aan de bak. Weliswaar bestaat er voor deze geslaagden de mogelijkheid om deze opleiding te vervolgen met de opleiding: Verpleegassistent, die binnenkort van start gaat op het A.L. Waaldijkcollege.

De opleidingen Medewerker Slagerij en Toonbankslager zijn in februari 2016 gestart. Het is voor het eerst voorgekomen dat zoveel slagers in een keer zijn opgeleid.

De opleiding Medewerker slagerij is gestart met 21 personen (waaronder 2 vrouwen). Gaande de opleiding zijn enkele cursisten uitgevallen.

Deze opleiding is gericht op het bijbrengen van de grondbeginselen van het slagersvak aan de cursisten. Daarnaast hebben voedsel veiligheid en – hygiëne hoog op de agenda gestaan. van deze opleiding zijn 12 personen geslaagd.

Het A.L Waaldijkcollege heeft voor de eerste keer de Toonbank slagersopleiding gedaan. Aan deze opleiding mochten personen meedoen, die de voorgaande opleiding Medewerker Slagerij met succes voldaan hadden of personen die ruime ervaring hebben in het slagersvak.

De opleiding is gestart met 9 personen (1 vrouw) en het is later aangevuld met 2. Deze opleiding richt zich op het klaarstomen van de cursisten om een leidinggevenden rol te vervullen in de slagerij/werkplek. Het fijnere werk in de slagerij en de begeleiding van ondergeschikten valt onder hun competenties.

Van deze opleiding halen 10 (91% geslaagd) direct hun diploma, terwijl voor een cursist een voortzettingstraject volgt.

Het A.L Waaldijkcollege start in oktober van het jaar met nieuwe opleidingen. Heel binnenkort gaat zij met een Uitbeen cursus van start voor de Chinese slagerijen.(GFC)

Naar meer berichten...