fbpx

Dini Blokland verruilt NDP voor de VHP

Dini Blokland, meer bekend als ‘ma Dini, een diehard NDP’er, verlaat de NDP voor de VHP, het Oranje huis dat liefde, warmte, vertrouwen en hoop uitstraalt, schrijft de persdienst van de VHP.

Blokland heeft zich officieel aangemeld als lid van de VHP. Zij heeft VHP-voorzitter Chan Santokhi daarover geïnformeerd. “De partij verwelkomt deze dja dja uma”.

Blokland zegt dat ze een weloverwogen besluit heeft genomen. Ze is jarenlang een belangrijke steunpilaar geweest binnen de NDP, ook vanwege haar familierelatie met de president. “Ik heb al die tijd mijn krachten en energie gegeven aan die partij, omdat we niet corrupt en rancuneus zouden zijn, maar die beloftes zijn verbroken, heel zwaar verbroken”, zegt ze.

“Vandaag de dag zien hoe een kleine top het land plundert en het volk tot armoede heeft gebracht”, zo schrijft ze aan de VHP-voorzitter.

Na de verkiezingen van 2015 was het voor haar al duidelijk dat ze de koers van de NDP niet meer kon ondersteunen. Ze heeft te kennen gegeven dat ze nu definitief en openlijk afscheid heeft genomen van de NDP.

BEKIJK OOK
Muziektheatervoorstelling Apinti & Sambura op tournee door Suriname

Ze vindt dat de VHP onder leiding van VHP- voorzitter Chan Santokhi, zich ontwikkeld heeft tot een brede en nationale partij voor alle Surinamers. Volgens haar is de VHP het enige reële alternatief dat ons mooie land, ons geliefd Suriname kan redden.

Wat haar ook heeft geïnspireerd, is het feit dat in de periode die zij als politieke activiste actie voerde onder de Mama bon, Santokhi haar altijd respectvol heeft behandeld. “De heer Chan Santokhi, maakt een goed onderscheid tussen het verschil in politieke keuzen die mensen maken en hoe je als mens met elkaar moet omgaan”. Dat is ook een reden waarom zij gelooft dat Santokhi als politieke leider de Surinamers kan herenigen en binden.