fbpx

Dikan hoort problemen Wi! Uma Fu Sranan aan

GFC NIEUWS- Minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling (RO) heeft een delegatie van de coöperatieve vereniging Wi! Uma fu Sranan ontvangen en de problemen van de organisatie aangehoord.

De delegatie bestond uit de voorzitter van Wi! Uma Fu Sranan, Tanja Lieuw-A-Soe en tien andere vrouwen.

De bedoeling van dit bezoek was om de minister te bedanken voor zijn bijdrage aan deze vereniging en hem in kennis te stellen van andere knelpunten waarmee vrouwen te kampen hebben.

In het verlengde daarvan hebben de vrouwen de minister verzocht een bijdrage te leveren om enkele van deze problemen op te lossen.

Wi! Uma Fu Sranan houdt zich bezig met de teelt van landbouwproducten en de verwerking tot eindproducten.

De vrouwen richten zich op de teelt en verwerking van pomtayer. Voor de verwerking van pomtayer, komen ze dagelijks vanuit Klaaskreek naar de Indira Ghandiweg.

De ondervoorzitter van Wi! Uma Fu Sranan, Reginia Weimans, zegt blij te zijn met de mogelijkheid dat zij samen met andere vrouwen uit het binnenland zelf kunnen verdienen.

Echter gaat dit volgens haar niet zonder slag of stoot. Weimans geeft aan dat zij zich om acht uur aan het werk moeten aanmelden, dat maakt dat zij al om halfzes moeten vertrekken vanuit Klaaskreek.

BEKIJK OOK
MinOWC financiert muziek educatiecentrum Commewijne

Ze wijst erop dat de vrouwen dan genoodzaakt zijn om 3 uur in de ochtend op te staan, zodat ze alles voor de dag kunnen klaarzetten en voorbereidingen kunnen treffen voor hun schoolgaande kinderen.

De vrouwen hebben geen andere keus dan om halfzes te vertrekken, aangezien zij niet over een eigen vervoersmiddel beschikken. Ze worden elke dag afgehaald en afgezet door een ingehuurde bus.

In dat kader deden de vrouwen een beroep op de minister om hen te voorzien van een mini-bus. Ook lieten zij de minister weten niet te beschikken over alle equipement die zij nodig hebben voor het open kappen van de grond.

De vrouwen hebben in een brief aan de minister gevraagd om mogelijkheden te bekijken arbeidsplaatsen te zoeken voor de werkloze moeders in Klaaskreek.

Minister Dikan, die zeer ingenomen was met het bezoek, heeft de vrouwen gecomplimenteerd met hun initiatief en bijdrage aan de verdere ontwikkeling van Suriname. Hij heeft ze daarom toegezegd dat de problemen zijn volle aandacht zullen krijgen.

De bewindsman zal nagaan op welke wijze er vanuit zijn ministerie kan worden gewerkt aan de problemen die aan hem zijn voorgelegd.