fbpx
Dikan en Noersalim ondersteunen jeugd buurt Abrabroki

De ministers Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling en Mike Noersalim van Binnenlandse Zaken hebben beloofd een bijdrage te zullen leveren aan de ontwikkeling van de woonwijk Abrabroki die ze regelmatig bezoeken, omdat ze daar zijn geboren en getogen. De ministers waren zaterdag op uitnodiging van de ‘Stichting Belangenbehartiging Abrabroki en Omgeving’ in de woonwijk.

Op de hoek van de Bolletrie- en de Herman Steinbergstraat werden de ‘jongens van de buurt’ welkom geheten, waarna ze zich in korte toespraken tot een publiek, bestaande uit overwegend jongeren richtten.

Dikan heeft de jongeren opgeroepen om de focus op het onderwijs niet te verliezen. “Dat is een belangrijke sleutel om te geraken uit de vicieuze cirkel en aanverwante problemen.” De bewindsman drukte de jongeren op het hart om de kansen die het onderwijs biedt met beide handen aan te grijpen en niet te zwichten voor de druk die van alle kanten zal komen. “Grijp de kansen van jouw nieuwe buurtstichting aan en wij zullen van onze kant onze best doen,” beloofde de minister.

De buurt Abrabroki heeft potentie, er zijn veel jonge mensen die naar school willen of een onderneming willen starten, deze jongeren hebben ondersteuning nodig. En die ondersteuning wil de minister graag bieden.

“Wij zijn de jongens van de buurt. We hebben te kampen gehad met dezelfde problemen waarmee jij nu kampt; gescheiden ouders, niet weten wat je volgende maaltijd zal zijn, geen schoolgeld, maar we zijn erdoor gekomen”, motiveert ook Noersalim. Hij legde in zijn korte toespraak uit dat het belangrijk is om niet op te geven.

“Collega Dikan en ik zijn geen supermensen, we zijn eenvoudige buurtkinderen die het niet hebben opgegeven. We kennen al de uitdagingen die op je weg komen, van tienerouderschap tot criminaliteit dichtbij huis. Maar uiteindelijk zijn we op een plek gekomen waar we de mogelijkheid hebben om iets te betekenen voor onze jeugd buurt, en dat willen we van harte doen.” Dikan en Noersalim bezoeken de buurt regelmatig.

Stichtingsvoorzitter Gregory Walker wees de opgekomen buurtbewoners, op hun verantwoordelijkheid om de handen uit de mouwen te steken. Zelf ontplooit de stichting verschillende projecten zoals huiswerkbegeleiding, zwemles en training/coaching van een slagbal team. Walker droomt van een mooie buurt, zonder slecht imago.

Miguel Abili, projectleider van de stichting, gelooft dat de ministers een bijdrage zullen leveren aan de ontwikkeling van talenten in de buurt.

Ondervoorzitter Jonathan Vangee heeft vooral de jongeren opgeroepen om hun ideeën, voornemens, en plannen op papier te zetten en die in te dienen bij de buurtorganisatie.

Het eerste dat de ministers Dikan en Noersalim voor de stichting zullen doen, is het opvullen van het terrein op de hoek van de Bolletrie- en de Herman Steinbergstraat, waar er regelmatig wordt vergaderd.(GFC)

Meer nieuws

5.192 Covid-positief getest, 5.046 genezen

GFC NIEUWS- In Suriname zijn vanaf 13 maart 5.192 personen besmet geraakt met het coronavirus. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…

Sanatan Dharmscholen blikken tevreden terug

GFC NIEUWS- De Sanatan Dharmscholen hebben voor het schooljaar 2019/2020 een goed slagingspercentage gerealiseerd. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….

Wesley Rozenhout nieuwe directeur Grassalco

GFC NIEUWS- Directeur Linus Diko van Grassalco heeft dinsdag overgedragen aan Wesley Rozenhout. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers. Klik…

Hatramij schenkt waarschuwingsborden aan OW

GFC NIEUWS- Hatramij Suriname heeft waarschuwingsborden geschonken aan het ministerie van Openbare Werken (OW). Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….

Verbouwing en ontwikkeling Essed Stadion

GFC NIEUWS- In Suriname op een kwaliteitsvolle manier kunnen voetballen door te zorgen voor hoogstaande sportinfrastructuur, Dat is het doel van Surinaamse Voetbalbond (SVB). Dikke…

7 nieuwe Covid-gevallen en 1 dode

GFC NIEUWS- Het voorbije etmaal zijn 11 personen positief getest op Covid-19. Helaas viel er nog een Covid-dode en staat het aantal doden nu op…

Toename aantal coronadoden in Nederland

GFC NIEUWS- Het aantal geregistreerde coronadoden en besmettingen met het virus in Nederland blijft stijgen. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…

Ingezonden| Registratie van landsdienaren

GFC NIEUWS- In de media lazen wij dat de minister van Binnenlandse Zaken, Bronto Somohardjo, het project “Registratie van Landsdienaren” heeft geïnitieerd op zijn ministerie….

Man kapt zus na ruzie

GFC NIEUWS- De 55-jarige Jozef C. is op 14 oktober ingesloten voor mishandeling en vernieling. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…