Dikan en Noersalim ondersteunen jeugd buurt Abrabroki

De ministers Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling en Mike Noersalim van Binnenlandse Zaken hebben beloofd een bijdrage te zullen leveren aan de ontwikkeling van de woonwijk Abrabroki die ze regelmatig bezoeken, omdat ze daar zijn geboren en getogen. De ministers waren zaterdag op uitnodiging van de ‘Stichting Belangenbehartiging Abrabroki en Omgeving’ in de woonwijk.

Op de hoek van de Bolletrie- en de Herman Steinbergstraat werden de ‘jongens van de buurt’ welkom geheten, waarna ze zich in korte toespraken tot een publiek, bestaande uit overwegend jongeren richtten.

Dikan heeft de jongeren opgeroepen om de focus op het onderwijs niet te verliezen. “Dat is een belangrijke sleutel om te geraken uit de vicieuze cirkel en aanverwante problemen.” De bewindsman drukte de jongeren op het hart om de kansen die het onderwijs biedt met beide handen aan te grijpen en niet te zwichten voor de druk die van alle kanten zal komen. “Grijp de kansen van jouw nieuwe buurtstichting aan en wij zullen van onze kant onze best doen,” beloofde de minister.

De buurt Abrabroki heeft potentie, er zijn veel jonge mensen die naar school willen of een onderneming willen starten, deze jongeren hebben ondersteuning nodig. En die ondersteuning wil de minister graag bieden.

“Wij zijn de jongens van de buurt. We hebben te kampen gehad met dezelfde problemen waarmee jij nu kampt; gescheiden ouders, niet weten wat je volgende maaltijd zal zijn, geen schoolgeld, maar we zijn erdoor gekomen”, motiveert ook Noersalim. Hij legde in zijn korte toespraak uit dat het belangrijk is om niet op te geven.

“Collega Dikan en ik zijn geen supermensen, we zijn eenvoudige buurtkinderen die het niet hebben opgegeven. We kennen al de uitdagingen die op je weg komen, van tienerouderschap tot criminaliteit dichtbij huis. Maar uiteindelijk zijn we op een plek gekomen waar we de mogelijkheid hebben om iets te betekenen voor onze jeugd buurt, en dat willen we van harte doen.” Dikan en Noersalim bezoeken de buurt regelmatig.

Stichtingsvoorzitter Gregory Walker wees de opgekomen buurtbewoners, op hun verantwoordelijkheid om de handen uit de mouwen te steken. Zelf ontplooit de stichting verschillende projecten zoals huiswerkbegeleiding, zwemles en training/coaching van een slagbal team. Walker droomt van een mooie buurt, zonder slecht imago.

Miguel Abili, projectleider van de stichting, gelooft dat de ministers een bijdrage zullen leveren aan de ontwikkeling van talenten in de buurt.

Ondervoorzitter Jonathan Vangee heeft vooral de jongeren opgeroepen om hun ideeën, voornemens, en plannen op papier te zetten en die in te dienen bij de buurtorganisatie.

Het eerste dat de ministers Dikan en Noersalim voor de stichting zullen doen, is het opvullen van het terrein op de hoek van de Bolletrie- en de Herman Steinbergstraat, waar er regelmatig wordt vergaderd.(GFC)

Overige berichten