fbpx

Digitale vooraanmelding VOS-inschrijvingen afgesloten

Het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (MinOWC) meldt een succesvolle invoering van de digitale vooraanmelding voor de VOS-inschrijvingen. Onderdirecteur Onderwijs, Muriël Hoepel, zegt dat de meeste geslaagden zich hebben aangemeld. Enkelen die geen toegang hadden tot internet hebben zich telefonisch laten registreren. Voor degenen die zich tot nog toe niet hebben kunnen aanmelden bekijkt het ministerie mogelijkheden hen mee te nemen in de totale registratie.

Het voornaamste obstakel in het proces was dubbele aanmeldingen. Leerlingen hebben zich meerdere malen aangemeld, ondanks de oproep dit niet te doen. Projectcoördinator Amin Dankerlui spreekt van een gebrek aan vertrouwen onder de gemeenschap. Door de dubbele aanmeldingen werd de toewijzing vertraagd, omdat de lijsten eerst gefilterd moesten worden.

Het MinOWC meldt verder dat er een verschuiving heeft plaatsgevonden bij de IMEAO-scholen en de Pedagogische Instellingen (PI). Bij de PI’s is er een daling in aanmeldingen te merken, terwijl er bij de IMEAO-scholen een groot overschot aan vooraanmeldingen zijn.

Op basis hiervan heeft het ministerie besloten de toewijzing van de IMEAO-leerlingen tot nader orde aan te houden. Er moet immers worden bekeken hoe alle kinderen op een school te plaatsen. Aan hen wordt gevraagd de media berichten te volgen voor de ontwikkelingen.

Na de definitieve toewijzing en de uiteindelijke inschrijving van de VOJ-geslaagden zal er geëvalueerd worden. De aanmelding was van 3 tot en met 9 augustus.