fbpx

Digitale hulpmiddelen voor visueel beperkten

De Nationale Stichting voor Blinden en Slechtzienden in Suriname (NSBS) stelt blinden en slechtzienden in Suriname in de gelegenheid om verder aan hun eigen ontwikkeling te werken. De NSBS heeft met behulp van het Kansfonds een klein fonds gecreëerd waarbij blinden en slechtzienden de mogelijkheid hebben een iPhone of laptop te lenen voor een periode van drie jaren. In deze fase is er financiering beschikbaar voor 15 apparaten.

De persoon moet kunnen aantonen dat hij/zij het hulpmiddel nodig heeft voor:
1. studie
2. verkrijgen en of behouden van werk
3. aantoonbare zelfontwikkeling

Indien een blinde of slechtziende geselecteerd wordt en in aanmerking is gekomen voor een iPhone of laptop, wordt er een overeenkomst getekend met de NSBS. De kandidaat zal maandelijks een kleine vergoeding aan de NSBS betalen voor onder andere onderhoud en moet bereid zijn om elk kwartaal te rapporteren welke ontwikkelingen hebben plaatsgevonden, dankzij het hulpmiddel.

OOK INTERESSANT
Foodbasketproject moet armoedebestrijding stimuleren

De NSBS zal zorg dragen voor training en bijscholing zodat het hulpmiddel zo optimaal mogelijk gebruikt kan worden. Het hulpmiddel blijft eigendom van de NSBS totdat de periode van drie jaren verstreken is en voldaan is aan de overeengekomen zaken.(GFC)