fbpx
Digitale editie ‘Gowtu’, klopjacht op het Surinaams goud

Met trots presenteert uitgeverij Fosfor de digitale editie van Gowtu. Klopjacht op het Surinaams goud.

Voor dit boek onderzocht de Nederlandse onderzoeksjournalist Jeroen Trommelen een jaar lang de nieuwe goudkoorts in Suriname. In een persoonlijk, onthullend en feitelijk verslag beantwoordt hij tal van belangrijke vragen.

Wie controleert de Surinaamse goudhandel? Hoe kreeg de pleegzoon van president Bouterse de concessie Benzdorp in handen? Hoe konden goudzoekers natuurpark Brownsberg vernielen terwijl de overheid en toekeek? En wie was verantwoordelijk voor het doodschieten van de jonge goudzoeker Moenga, drie jaar geleden in Maripaston? Bij uitgeverij Fosfor verschijnt het boek Gowtu.

Klopjacht op het Surinaamse goud in een digitale editie. Voor dit boek onderzocht de Nederlandse onderzoeksjournalist Jeroen Trommelen een jaar lang de nieuwe goudkoorts in Suriname.

In een persoonlijk, onthullend en feitelijk verslag beantwoordt Trommelen tal van vragen. Hij beschrijft het bloedstollende, waargebeurde verhaal van de opstand van Maripaston en ontdekt hoe weinig belasting de voornamelijk Chinese goudhandel in Paramaribo betaalt.

Andere kenners van de goudwereld vertellen hun verhaal, onder wie Henk Naardendorp (Nana Resources), Gerold Dompig (commissie Goudordening), Bernard Paansa (GMD) en Sergio Akiemboto(Grassalco).

Het boek Gowtu verscheen in 2013 en ontving veel lovende kritieken en recensies in binnen- en buitenland. Het was snel uitverkocht. Op verzoek van de auteur verschijnt het nu als goedkope, digitale uitgave die eenvoudig kan worden gedownload en goed leesbaar is op Ipad, smartphone en uiteraard e-reader.

Ook de prijs van slechts 4,99 euro brengt het boek binnen bereik van de Surinaamse lezer. Het boek is ook te koop via Apple, Kobo en Amazon. De omslagafbeelding is van de Surinaamse kunstenaar Rinaldo Klas.

 

Voor meer info: www.uitgeverij-fosfor.nl/boek/gowtu

Meer nieuws

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…