fbpx
Digitaal platform voor chats over ontwikkelingen Suriname

De jongerenorganisatie Global Shapers Paramaribo heeft met #ShapeSuriname een digitaal platform gecreëerd waarin niet alleen Surinamers, maar mensen over de hele wereld meepraten over diverse onderwerpen die betrekking hebben op ontwikkelingen in Suriname. Soms gewichtig, meestal luchtig, maar altijd in 160 leestekens.

De tweetchat #ShapeSuriname is één van de projecten van Global Shapers Paramaribo. In de pilotfase van het initiatief kwamen verschillende onderwerpen aan de orde, waaronder de rol van Facebook in de Surinaamse samenleving, sportontwikkeling, milieu, klimaatsverandering, de Surinaamse filmindustrie en gezonde leefstijl.

ShapeSuriname gaat niet voorbij aan de nationale feestdagen en gebeurtenissen. Zo deden twitteraars verslag van hun ervaringen tijdens Holi Phagwa en de verkiezingen in mei 2015. Is werkelijke participatie in democratische processen dankzij de mogelijkheden die ICT’s bieden dichterbij dan ooit?

Welke invloed heeft innovatie op dit gebied op onze volksvertegenwoordiging? Zijn Facebook, Twitter en Instagram meer dan een platform van identificatie, zelfverheerlijking en profilering? Zomaar wat voorbeelden van vragen die aan het eind van de werkweek beantwoord worden tijdens de wekelijkse tweetchat #ShapeSuriname.

Global Shapers Paramaribo is een jongerenorganisatie met een wereldwijd netwerk van meer dan 5000 personen tussen de 20 en 30 jaar. Dit groeiend netwerk, de Global Shapers Community, is een initiatief geweest van het World Economic Forum.

Global Shapers in meer dan 450 verschillende steden dragen al drie jaar bij aan projecten die een positieve impact hebben in hun samenleving, en daarmee ook aan het verbeteren van de wereld. De Global Shapers van Suriname zijn altijd op zoek naar innovatieve manieren om duurzame ontwikkeling te realiseren.

Daarbij werken zij het liefst samen met diverse partners, zoals de VSB, Green Heritage Fund Suriname, TMIL en Projekta. Ook tijdens de 8 e Democratiemaand, die georganiseerd wordt door Projekta, zal #ShapeSuriname kort maar krachtig mensen betrekken bij de dialoog over participatie en democratie.

Als voorproefje op een debat tussen jongeren uit verscheidene jongerenorganisaties zullen, op vrijdag 13 november om 17.00, vaste twitteraars, maar ook gasten, uur tweeten over hoe jongeren door middel van ICT’s en met name de sociale media (kunnen) bijdragen aan participatieve, democratische processen.

Door @ShapeSuriname te volgen en in te loggen via http://twubs.com/shapesuriname, kunnen geinteresseerden door op de vragen te gaan met de hashtags #ShapeSuriname en #ShapingDavos deelnemen aan deze laagdrempelige chat over de ontwikkeling van Suriname. Het live debat, bestaande uit leden van de Young Democracy Unit, JCI Suriname, het Caricom Youth Ambassadors Programme en de Global Shapers Paramaribo, vindt eveneens plaats op vrijdag 13 november, om 19.00 uur, in de aula van het IGSR gebouw op het complex van de Anton de Kom Universiteit van Suriname.

Meer nieuws

7 nieuwe Covid-gevallen en 1 dode

GFC NIEUWS- Het voorbije etmaal zijn 11 personen positief getest op Covid-19. Helaas viel er nog een Covid-dode en staat het aantal doden nu op…

Toename aantal coronadoden in Nederland

GFC NIEUWS- Het aantal geregistreerde coronadoden en besmettingen met het virus in Nederland blijft stijgen. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…

Ingezonden| Registratie van landsdienaren

GFC NIEUWS- In de media lazen wij dat de minister van Binnenlandse Zaken, Bronto Somohardjo, het project “Registratie van Landsdienaren” heeft geïnitieerd op zijn ministerie….

Man kapt zus na ruzie

GFC NIEUWS- De 55-jarige Jozef C. is op 14 oktober ingesloten voor mishandeling en vernieling. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…

Regering buigt zich over situatie SLM

GFC NIEUWS- Een regeringsdelegatie onder leiding van president Chandrikapersad Santokhi heeft zich gebogen over de stand van zaken bij de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM). Dikke…

Suriname telt nu 29 actieve Covid-gevallen

GFC NIEUWS- Suriname telt nu in totaal 29 actieve Covid-19-gevallen. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers. Klik op de foto…

Bedreiger president Santokhi opgesloten

GFC NIEUWS- Vandaag, zondag, is de 38-jarige Firen Ajaykumar G. door rechercheurs van politie Regio Midden opgespoord en aangehouden voor onder andere bedreiging met een…