Dierenbescherming Suriname bereikt 2000 sterilisaties in 2018

Op 31 december 2018 heeft de Stichting Dierenbescherming Suriname (DBS) een mijlpaal bereikt. “In 2018 hebben we een record aantal van 2000 sterilisaties kunnen realiseren. 2000 operaties in 1 jaar. Voor een kleine organisatie als de onze is dat veel, heel veel”, schrijft DBS.

De impact van dit aantal operaties op het zwerfdieren- en gedumpte dierenprobleem is groter: 10 duizenden puppies en kittens hoeven niet geboren te worden om een hard en vaak kort leven op straat leven, een leven met angst, honger, ziekte en dood. Al dan niet samen met hun moeder.

“Hoewel we met deze mijlpaal het zwerfdierenprobleem niet hebben opgelost, hopen we wel dat we hiermee het probleem hebben kunnen verkleinen of op zijn minst hebben kunnen voorkomen dat het steeds groter wordt. Dat veel dieren leed bespaard is gebleven, dat is in ieder geval zeker! Zodoende hebben we 2018 met succes kunnen afsluiten en kijken we uit naar een nieuwe mijlpaal voor het jaar 2019”.

De stichting bedankt alle dierenartsen, vrijwilligers, sponsors en donateurs die hebben meegeholpen en hebben bijgedragen aan het behalen van deze mijlpaal.(GFC)

Overige berichten