fbpx
Dienstvoorschrift belangrijk bij reorganisatie BBS

GFC NIEUWS- De Beveiliging en Bijstandsdienst Suriname (BBS) zal binnen niet al te lange tijd over een formeel dienstvoorschrift moeten beschikken.

Het dienstvoorschrift zal een belangrijk onderdeel vormen in de reorganisatie van de BBS. Dit gaf minister Kenneth Amoksi aan tijdens zijn eerste ontmoeting met de leiding van de BBS.

Amoksi vindt dat er gewerkt moet worden aan een dienstvoorschrift voor de BBS. “De overheid wilt weten waaraan ze zich moeten houden, want de organisatie groeit. Er moet een gedragscode ontwikkeld worden, zodat er attitudeverandering kan optreden”.

Het managementteam van de BBS onder leiding van de Beveiligingsinspecteur 2de klasse, Humphrey Grootfaam, is vanaf januari 2020 aangesteld met de opdracht de rust binnen de dienst te waarborgen. Volgens Grootfaam wordt er met man en macht eraan gewerkt om de eenheid binnen de dienst te bewerkstelligen, maar het is nog niet wat het zou moeten zijn. Het managementteam denkt er hard op na om in de toekomst de afdeling Waarde Transport zelfvoorzienend te laten opereren. De minister is content hiermee en zegt hen alle ondersteuning daarin toe.

Er is bij de BBS ook sprake van onderbezetting. In deze maand nog zal er een herstart gemaakt worden met de opleiding van 85 rekruten, welke vanwege de Covid-19-pandemie was onderbroken. Later dit jaar zal er een nieuwe sollicitatie plaatsvinden. Het streven is erop gericht om 150 manschappen binnen te halen.

De behoefte voor maatschappelijke begeleiding is van belang binnen de BBS. Het werk gepaard gaat met een bepaalde verantwoordelijkheid en werkdruk. Het bevorderingsbeleid dient ook gestructureerd te worden. De minister staat er open voor om waar nodig het personeel middels trainingen bepaalde skills bij te brengen.

Meer nieuws

Man (26) overleden na botsing met boom

GFC NIEUWS- 29/11/20- Bij een eenzijdig ongeval is zondagmorgen een 26- jarige man om het leven gekomen. Getuigen hebben het slachtoffer nog gereanimeerd.

Covid-19: 82 testen, 1 positief

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal testte slechts 1 persoon in Paramaribo positief op Covid-19. In totaal zijn 82 testen uitgevoerd.

Wayana willen eeuwenoud pad herstellen

GFC NIEUWS- Door een historisch looppad van de Wayana in Zuid-Oost Suriname weer open te kappen, kunnen de Wayana Inheemsen, die dorpen hebben in zowel…

Ricardo Panka nieuwe woordvoerder NDP

GFC NIEUWS- De Nationale Democratische Partij (NDP) laat in een persbericht weten dat vanaf 27 november Ricardo Panka als woordvoerder van de partij zal optreden.

DOE en A20 gaan samenwerken

GFC NIEUWS- Met het oog op de stabiele ontwikkeling van Suriname, tekenen op 27 november de politieke partijen Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) en…

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.