Dienstverlening gezondheidssector aan samenleving gegarandeerd

Minister Patrick Pengel van Volksgezondheid heeft vrijdag gesprekken gevoerd met de Vereniging Van Apothekers (VVA), de Nationale Ziekenhuis Raad (NZR) en de Vereniging Van Medici in Suriname (VMS). Aan twee van de drie gesprekken heeft ook directeur Rick Kromodihardjo van het SZF deelgenomen.

Hoofddoel van de gesprekken was om zaken uit te praten zodat onderhandelingsgesprekken met name met de VVA en VMS verder voortgang konden vinden. Na het aanhoren van de zorg- en pijnpunten en het maken van afspraken zijn partijen in goede verstandhouding uit elkaar gegaan.

De continuïteit van de dienstverlening aan de samenleving is door alle partijen centraal gesteld en gegarandeerd. Vanaf vandaag zullen gesprekken met het SZF voortgezet worden, meldt het NII.

Met de NZR zijn noodzakelijke betalingen besproken. De regering heeft zich via minister Pengel, na toezegging van Minister Gillmore Hoefdraad en vicepresident Ashwin Adhin, hard gemaakt voor betaling van declaraties via het SZF zodat CAO verplichtingen en de betaling van kritische crediteuren door ziekenhuizen kan plaatsvinden.

Ook het inlopen van betalingsachterstanden van het SZF aan dienstverleners zoals specialisten en apothekers zal de regering veilig stellen. Met deze garanties en de voorgenomen gesprekken lijkt de rust terug gekeerd in de zorg sector.

Partijen zullen zich blijven inzetten voor het bereiken van een duurzame oplossing.(GFC)

Overige berichten