fbpx
Facebook Pagelike Widget

Diefstallen met geweld en inbraken gedaald; levensberovingen niet toegenomen

Diefstallen middels geweld en diefstallen door middel van inbraak zijn in vergelijking met het eerste kwartaal van 2014 in het eerste kwartaal van 2015 gedaald.

Dat kwam maandagmiddag naar voren tijdens een belegde persbriefing van het Korps Politie Suriname(KPS).

Korpschef Humprey Tjin Liep Shie presenteerde enkele statistieken waaruit moest blijken dat de criminaliteitscijfers in het eerste kwartaal van 2015 gedaald zijn.

De politiebaas gaf aan dat de diefstallen middels geweld in het eerste kwartaal van 2015 in vergelijking met het eerste kwartaal van 2014 met 15 % gedaald zijn. Ook de verschillende diefstallen middels inbraak zijn met 19.9% gedaald.

Het aantal levensberovingen is niet gestegen. Volgens Tjin Liep Shie is het aantal levensberovingen in het eerste kwartaal van 2015 gelijk aan het aantal van het eerste kwartaal in 2014.

Het KPS heeft in totaal 8 levensberovingen genoteerd.

“Het Korps Politie Suriname doet er alles aan om de criminaliteit beheersbaar te houden”, aldus de Korpschef.

Meer nieuws

Surinaamse kunst in de VS

GFC NIEUWS- Van 7 Surinaamse kunstenaars, verbonden aan Readytex Art Gallery, is werk opgenomen in een groepsexpositie in de VS: Cultural Encounters: Art of Asian…

Adhin wordt vandaag gehoord door hoorcommissie DNA

GFC NIEUWS- Parlementariër Ashwin Adhin wordt vandaag door een ingesteld hoorcommissie van De Nationale Assemblee (DNA) gehoord over zijn betrokkenheid bij vernietiging van media-apparatuur van…

Amoksi: Uitspraken Bouterse vrij ernstig

GFC NIEUWS- De uitspraken gedaan door ex-legerleider tevens ex-president Desi Bouterse tijdens een NDP-meeting in Ocer om de macht over te nemen middels wapens zijn…

7 nieuwe coronagevallen erbij

GFC NIEUWS- Dinsdag testten 7 personen positief op Covid-19. Paramaribo noteert 6 nieuwe besmettingen en Wanica 1.

BOG houdt drive- thru-uitreiking

GFC NIEUWS- Ter afsluiting van de training Basis Psychosociale Vaardigheden voor COVID-19 hulpverleners heeft er een drive-thru uitreiking plaatsgevonden.