Diefstal groot geldbedrag bij Kapitale Delicten is inside job

GFC NIEUWSREDACTIE- Enkele grote zaken die bij het Openbaar Ministerie (OM) in Suriname in behandeling zijn hebben de volle aandacht van de samenleving.

In ABC Aktueel ging Ruth Nunes van de persunit van het Openbaar Ministerie, in op enkele van deze zaken.

In de case van de diefstal van wapens uit de woning van ex-president Desi Bouterse gaf Nunes aan dat het verder onderzoek in volle gang is.

In de zaak van de diefstal bij de administratie van de afdeling Kapitale Delicten van het Korps Politie Suriname (KPS) waarbij grote sommen geld verdwenen zijn die gevonden waren bij wijlen Walter Bouterse, zegt de persofficier dat het hier een inside job van de politie betreft.

Bij de inbraak bij de administratie van de afdeling Kapitale Delicten van het Korps Politie Suriname op 15 juli, slechts geld dat bij Walter Bouterse in beslag was genomen, is gestolen. Het gaat om 16.000 euro en een bedrag van meer dan SRD 40.000.

Vernomen wordt dat twee deuren zijn opengebroken om tot de filekast te komen. De hangsloten van de filekast zijn vervolgens kapotgemaakt om het geld te kunnen stelen.

Verder is het opvallend dat andere spullen en geld die in de filekast waren, niet zijn gestolen. Het vermoeden bestaat dat de daders wisten waar het geld was bewaard.

Voor wat betreft de drugszaak van de Smaragdstraat, is het onderzoek in volle gang. Het gerechtelijk vooronderzoek (GVO) in de corruptiezaak van de Naschoolse Opvang (NSO) is ook nog gaande.

De persofficier zegt dat het OM de bezorgdheid van de samenleving begrijpt maar vraagt om geduld.