Dief mishandelt winkelier

De politie van het ressort Flora heeft op zaterdag 29 december de 29-jarige Jonathan A. aangehouden. Deze verdachte heeft zich op die bewuste dag om kwart over een in de middag schuldig gemaakt aan diefstal door middel van geweldpleging.

Op camerabeelden is duidelijk te zien hoe Jonathan zich als klant begeeft in een supermarkt aan de Floralaan. Van de schappen neemt hij een pak brood en twee flessen chocolade pasta, waarmee hij zich naar de kassa begeeft om vermoedelijk af te rekenen.

Verder is te zien hoe Jonathan een pak sigaretten uit handen van de winkelier grist, vervolgens een ijzeren boks sleutel tevoorschijn haalt waarmee hij de winkelier slagen toebrengt.

Hij slaat de winkelier zodanig dat die barstverwondingen oploopt aan het hoofd. Na deze lafhartige daad maakt Jonathan zich uit de voeten met medeneming van de pak sigaretten, het pak brood en de twee flessen chocolade pasta.

De plaatselijke politie begon gelijk aan de opsporing van Jonathan. Enkele uren later signaleerden de wetsdienaren hem in een van de straten in het ressort Flora en hielden hem aan.

Jonathan werd ter voorgeleiding overgebracht naar het politiebureau alwaar hij door de politie in verzekering is gesteld.

De winkelier was per ontboden ambulance afgevoerd naar de Spoedeisende Hulp van het Academisch ziekenhuis. Na medische behandeling mocht hij naar huis.(GFC)

Overige berichten