Dief in hoofd geraakt door politiekogel

GFC NIEUWSREDACTIE- De 59-jarige Imro Ost is in de vroege ochtend van 28 oktober aan de Schusterdruifweg te Santodorp in Suriname dodelijk geraakt.

Uit het voorlopig politioneel onderzoek is naar voren gekomen dat Ost bezig was in te breken bij de woning van een politieambtenaar.

De politieman ging af op een vreemd geluid dat hij hoorde en kwam daarbij oog in oog te staan met een inbreker. Ost had een slaapkamerraam geforceerd en wilde via de ontstane opening het huis binnendringen.

De verdachte rende weg nadat hij betrapt was. De politieman ging Ost achterna. Bij die gelegenheid was de politieambtenaar gewapend met zijn dienst vuistvuurwapen.

De ambtenaar gaf aan dat hij de vluchtende inbreker sommeerde om te blijven staan, waaraan de inbreker geen gevolg gaf. Nadat hij eerst waarschuwingsschoten afgevuurd had, schoot hij vervolgens gericht op de vluchtende inbreker.

De inbreker is daarbij in zijn hoofd geraakt en is kort daarna ter plaatse overleden.

Het ontzielde lichaam van Ost is door de politie in beslag genomen voor obductie.

In dezelfde weg waar het schietincident plaats vond, is een kruiwagen, een hydrofoor en een zestal stoelen aangetroffen. Deze spullen waren klaargezet langs de weg. Deze goederen zijn gestolen uit een pand alwaar sporen van braak zijn aangetroffen.

Ost was een bekende van de politie. Hij werd door de politie opgespoord op verdenking van diefstal. Diverse personen hadden volgens de politie aangifte van diefstal gedaan tegen deze verdachte op het politiebureau Santodorp.

De zaak is voor verder onderzoek door de politie van het bureau Santodorp overgedragen aan de collega’s van de afdeling Kapitale Delicten.