Diarree door gebruik van light producten komt vaak door verstoring darmflora

toilet vrouw

GFC GEZONDHEIDSREDACTIE- Veel personen die last hebben van diarree houden te weinig rekening ermee dat dit veroorzaakt kan worden door het gebruik van producten die zijn gezoet met kunstmatige zoetstoffen, de zogeheten light producten.

GFC Gezondheid vroeg aan de Nederlandse verjongingsexpert Jonathan Clarke wat de reden is dat deze zoetstoffen dergelijke klachten geven.

“Er is toenemend bewijs dat deze zoetstoffen ongewenste bijwerkingen kunnen hebben, waaronder een negatief effect op de darmgezondheid en het veroorzaken van diarree”, legt hij uit.

Kunstmatige zoetstoffen, zoals aspartaam, sucralose en sacharine, kunnen volgens Jonathan Clarke onze darmflora, de gemeenschap van micro-organismen die in onze darmen leven en bijdragen aan onze gezondheid, negatief beïnvloeden.

Ze kunnen de balans van deze micro-organismen verstoren, wat leidt tot een ongezonde darmflora, een aandoening die dysbiose wordt genoemd.

Een verstoorde darmflora kan de spijsvertering beïnvloeden en symptomen veroorzaken zoals een opgeblazen gevoel, gasvorming en diarree.

Bovendien kunnen sommige mensen intolerant zijn voor kunstmatige zoetstoffen en bijwerkingen ervaren zoals diarree en andere spijsverteringsproblemen.

OOK INTERESSANT
Zorgen om uitgaansleven en social media obsessie van 33-jarige vrouw uit Paramaribo